KortRegler.no - Spilleregler for kortspill

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degMattis

christian
24.04.2008
Skriv svar
Undertrekk

Reglene beskriver Mattis med regler for såkalt "undertrekk". Det går også an å spille med "overtrekk". Det vil si at hvis du må trekke inn i 2. avdeling, så tar du de(t) siste kortet som ble spilt ut, og ikke det første.
gjest
17.07.2015
Skriv svar
lov å trumfe?

Hei! Et spørsmål som ofte dukker opp, er: om en fortsetter eksempelet over, vil da personen som skal legge over kløverknekten kunne trumfe om han har kløver igjen på hånden som er lavere? OG kan en bruke trumf om en Har kort i sorten som er høye nok-sånn for å presse nestemann? (Det var to spørsmål) :-)
Christian
12.12.2017
Skriv svar
Re: lov å trumfe?

Ja til begge deler Du kan legge trumf selv om du har andre kort, og du kan legge en trumf på en ikke-trumf med høyere verdi.
FM
26.12.2017
Skriv svar
Re: lov å trumfe?

Dette var nytt for meg. I min omgangskrets har det aldri vært lov til å trumfe når man har høyere kort i den sorten som spilles. Vi prøvde dette nå i jula, og Mattis ble ikke like gøy.
Christian
28.12.2017
Skriv svar
Re: lov å trumfe?

Jeg lærte det sånn at du alltid kan velge å bruke trumf. Prøvde å Google etter regler nå, og fant Mattis-regler på flere andre nettsider også. Og jeg finner ikke at noen av dem har sånn begrensning på bruk av trumf som du nevner. Sitter også her med boka Vi spiller kort og legger kabal. Der er det dårlig forklart om man alltid kan legge trumf. Teksten der kan egentlig tolkes som begge deler. Men det ser altså ut til at det er mest vanlig at man alltid kan legge trumf.

Ellers er det ikke alltid noe fasitsvar når det gjelder kortspill. Det finnes varianter av det meste, og folk spiller på ulike måter.
Gunnaren
12.07.2018
Skriv svar
Mattis, avd 1 kort i vifteform

Har ikke spilt Mattis på 20 år+
Mener bestemt at vi la ut ca 13 kort i en vifte i første del, kjenner du mer til dette?
Christian
12.07.2018
Skriv svar
Re: Mattis, avd 1 kort i vifteform

Nei, det har jeg ikke hørt om før. Det er noe som heter Rundmattis, men der legges helst kortene i en sirkel.

Hvis du finner ut noe mer om disse viftekortene, så del det gjerne her
Gunnaren
13.07.2018
Skriv svar
Re: Mattis, avd 1 kort i vifteform

Will do
Hansi
26.08.2019
Skriv svar
Mattis

Dette er nok helt riktig forklart i reglementet. Jeg har selv spilt Mattis i nærmere 20 år og lærte det av mine onkler som nå har spilt det i 50 år. Et fantastisk spill som bare blir bedre og bedre med åra.
Det er så mye tenking i Mattis at det sies det tar flere år å lære det ordentlig. Sikkert derfor jeg nesten aldri møter noen som kan spillet.
PS: Spill med serie
BT
23.12.2020
Skriv svar
Krig siste kort

Jeg har lært at Krig med siste kort i 1 avd løses ved bytte av kort, men hvordan løses dette ved 3 og 5 spillere hvor det er oddetall kort i bordet?
Christian
25.12.2020
Skriv svar
Re: Krig siste kort

Vi pleier å spille sånn at viss det er krig til slutt, og den ene ikke har kort å legge på, så vinner den som kan legge kort. Trumfen kan ikke legges.
Rimi
29.12.2021
Skriv svar
Utgiver

Er det den som bli Mattis som stokker, deler ut og spiller opp? Har en regle om dette????
Mattis
09.08.2022
Skriv svar
Navn

Det er teit at taperen heter Mattis kan det ikke være vinneren
Kristoffer
27.10.2022
Skriv svar
Beste kortspillet

Mattis er tidenes beste kortspill om en er 4-5 spillere.
#KMG
Ronny
18.02.2023
Skriv svar
Mattislua

Dette spillet gir gode minner med røykfylte kjellerstuer og lampeskjermer
Bprd
25.02.2023
Skriv svar
Re: Utgiver

Mattis har alle fordeler. Stokker, deler og begynner..
Bill
01.03.2023
Skriv svar
Hva skjer når en spiller blir ferdig

Jeg og noen venner har hatt en diskusjon rundt en regel i Mattis. Når man spiller sammen 3 eller flere, og en spiller blir kvitt det siste kortet sitt. Er det da slik at det fortsatt skal være avtrekk på så mange spillere som begynte runden? Altså om 3 stk er med i starten av runden, spiller 1 blir ferdig feks ved en høy trumf, som fører til at spiller 2 må trekke inn det unnerste kortet. Skal det da fortsatt være avstikk på 3 kort, eller endres dette til 2 når situasjonen jeg skrev ovenfor skjer?
Ola
30.04.2023
Skriv svar
Re: Hva skjer når en spiller blir ferdig

Starter runden med tre spillere, er ikke stikket ferdig før tre har lagt på. Uansett om en spiller ble ferdig før stikket ble ferdig.
Bill
10.05.2023
Skriv svar
Re: Hva skjer når en spiller blir ferdig

Så selv om en spiller må trekke inn etter at sidemannen ble ferdig, så skal det fortsatt være 3 "stikk" i bordet før det blir avstikk når 3 spillere går inn i runden?
Ynw
10.07.2023
Skriv svar
Lurer på det samme som Bill

Lurer på det samme som Bill. Noen som kan oppklare? Om vi spiller 3 stk, og spiller nr 2 kaster sitt siste kort etterfulgt av at spiller 3 må trekke inn kortet fra spiller 1. Nå er situsjonen den at det ligger 1 kort i bordet (det siste kortet fra spiller 2), runden begynte med 3 spillere, men nå er det altså bare spiller 1 og 3 som har kort igjen. Skal da disse spille videre til det ligger 3 kort i bordet og når dette stikket først går ut så endres det til 2? Eller endres dette til 2 allerede den runden som spiller 2 også var en del av spillet, og det begynner å trekkes inn? Her må folk svare på hva de er vandt til. Takker på forhånd for svar.
Jamba
03.02.2024
Skriv svar
Andre avdeling: Valgfritt å spille ut

Har alltid spilt Mattis i andre runde ved at det ikke er tvang å spille høyere selv om du kan. Du kan, dersom du selv ønsker det, trekke inn det laveste (ofte første) utspillet. Dette gir litt mer rom strategi og taktikk i spillet, og hvor man også kan bruke mer psykologi.

@Bill og @Ynw: Det som Ola sier, startet runden med 3 spillere må det ligge 3 utspill for at det skal bli avstikk. Den andre måten er at alle kortene blir trukket inn etter tur, og man starter ny runde (med da 2 spillere nå).

PS: For å gi Mattis enda flere "fordeler", har jeg spilt med at spilleren har på seg et hodeplagg til ny taper kan krones.

Andre forslag


Fem hundre
3-5 spillere
Individuelt stikkspill med meldinger og trumf.
3.9

Vri åtter (Olsen)
2-6 spillere
Legg et kort med samme tall eller farge.
3.9

Tomannswhist
2 spillere
Først spilles det om kort, deretter om stikk.
3.6Warning: mysqli_stmt_close() expects parameter 1 to be mysqli_stmt, null given in /home/brettimu/public_html/common/inc_forum8.php on line 3915

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".