KortRegler.no - Spilleregler for kortspill

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degWarning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brettimu/public_html/kortspill/index.php on line 516

Rummy

ChristiaNo
28.04.2008
Skriv svar
REGLER. LES DETTE FØR DU SPILLER!!

Dette spillet fortjener en 5!
Kanskje det ikke virker så gøy, etter som det her mangler en del regler her.
Det sier seg selv at dette ikke kan være alle reglene som eksisterer. Spillet hadde blitt for enkelt, og dermed ikke underholdende.

For de som ikke kan spillet fra før av, er det essensielt å vite at spillet delt opp i forskjellige runder:

33
34
44
333
334
344
444

3= 3 like (tress) Eks: Tre konger
4= Straight i samme merke. Eks: 4567 i hjerter

*Det spilles med to kortstokker og jokere. En joker er et kort som kan brukes som A til K.
Sitter du med en joker på hånden når noen har lagt ned alle kortene på hånden, teller den som 20 poeng.

*Trekke i mellom: Ønsker du kortet som er lagt ut, men det er ikke din tur, sier du bare i fra. Er du litt sent ute, og spilleren som skulle trekke allerede har fått et glimt av kortet som ligger øverst i bunken, kan han bestemme om han tar det selv, eller gir det til deg sammen med kortet som allerede lå nede

*Taktikk: Når du legger ut kortene har mye å si for spillets gang. Minste kravet i f.eks 34, er en tress og en straight i samme merke. Merk: Dette er minimum!
Har du f.eks 4567 i hjerter, kan du bygge på denne med 8 i hjerter, eller 3.

Det samme kan du gjøre med tress. Men det er meningsløst å ta i mellom for å bygge på tressen din, hvis du allerede har den. Da får du bare flere kort på hånden, dvs flere poeng hvis noen skulle vinne.
Et unntak til dette er hvis du trenger kort fort, fordi andre begynner å bli ferdig mens du f.eks mangler ett kort for å fullføre straighten din.

Det kan være smart å legge ned de kortene du har på hånden, når du endelig har oppfylt rundens krav. Du kan sitte med kortene lenger, for å bygge på tress(ene) og straighten(e), eller holde på kort som du vet andre spillere skal legge ut, men dette kan koste deg dyrt.
Men, det kan også sørge for at du får lagt ut alle kortene med en gang.

*En straight på 8 kort kan deles opp i 2 straights.

*På siste runde, 444, skal det siste kortet du trekker inn stemme med hva du har på hånden. Du skal dermed ikke kunne legge ut et kort når hånden din er ferdig.

Har du f.eks 4567 i spar, 4567 i ruter og 4567 i hjerter, må siste kortet du trekker være en 3 eller 8 i de nevnte merkene (eller joker). Først da kan du legge ned.
Dvs. at kun en person kan legge ned på denne runden. de resterende vil få en del poeng.

Det er sikkert noe jeg ikke har kommet på i slengen, men dette er informasjon som du må ha for å kunne ha glede av å spille Rummy.
Lykke til
christian
29.04.2008
Skriv svar
Re: REGLER. LES DETTE FØR DU SPILLER!!

Takk for kommentaren. Hvis du er misfornøyd med karakteren, så kan du jo bare stemme selv Foreløpig er det bare jeg som har stemt. Jeg gav det en treer. Hvis du gir det en femmer, så vil gjennomsnittskarakteren hoppe opp til fire.
Marit
25.08.2008
Skriv svar
Rummy

Hei
Vet at noen kaller dette spillet Olsen, men det ser jeg på nettsiden her at er annet navn på Vri Ã…tter. Vi spiller det i hvert fall på en litt annerledes måte; vi har forskjellig antall kort i de ulike omgangene. Vi har også 8 omganger, hvorav den siste består av to "korte" og to "lange". Også er det i omgang 5 at alt må legges ut på en gang; i siste omgang skal man legge ut et kort til bunken. Hva er egentlig riktig? Det er i hvert fall et artig spill. Mener også å huske at vi spilte noe lignende for ca. 20 år siden. Det spillet besto også av mange omganger, med bl.a. en hvor alt skulle ut på en gang. Husker at det hadde et annet navn. Er det noen på forumet som kal hjelpe?
ml
23.05.2009
Skriv svar
maylene

dette spillet er super kjekt.. både får store og små (ikke yngre enn 10 vertfall) dette har vi spillt i felere år bare vi kaller det "HOFTESVING"
annbefales til alle
TiNa
01.04.2020
Skriv svar
KORT

Jeg skjønte ingen ting
kan dere forklare det bedre?????????
Hvorfor heter det Rummy?????
Hilsen Potet

Andre forslag


Raudskjegg
4-6 spillere
Stikkspill der du må unngå tabber.
4.3

Ole Olsens gård
4-24 spillere
Et spill om reaksjon, hukommelse og rare dyr.
4.4

Poker: 5-korts draw
2-5 spillere
Den med best kort vinner, om man tør satse.
3.6

President og slave
3-5 spillere
Spill godt og rykk opp fra slave til president.
4.2


Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".