Re: Hva heter dette spillet?

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degSvar på innlegg

(Du er ikke logget inn, men kan allikevel skrive inn innlegg som gjest. Hvis du registrerer deg som bruker av forumet kan du få alle svar på dette innlegget tilsendt på e-post.)

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.

Du svarer på følgende innlegg:

Re: Hva heter dette spillet?
Hei!
Ser dere etterlyser spilleregler på dette kortspillet. Jeg kan et som ligner på noe av det noen av dere har skrevet om. Det jeg kan heter "Rømmers" og er som følger:

For å spille må man ha 2 kortstokker med jokere. (Dersom man er flere enn 5 spillere bør man kanskje ha 3 kortstokker. Prøv dere frem)I dette spillet er det 11 nivå man må innom. Den som klarer først nivå 11 og har kvitt seg med alle kortene på hand, har vunnet.

Nivå 1: 2 tress
­'­2: Rømmers 4 + 1 tress
­'­3: 2 firs
­'­4: Rømmers 4 + 1 firs
­'­5: 3 tress
­'­6: 2 stk Rømmers 4
­'­7: Rømmers 7 + 1 tress
­'­8: 4 tress
­'­9: 3 firs
­'­10: Rømmers 9 + 1 tress
­'­11: Rømmers 12

Rømmers betyr "straight". F.eks: Rømmers 4 ess, to, tre og fire. Dette er det minimumet en må samle på. Man kan også ha fem, seks, sju osv. Men Rømmers må være i samme sort og ess brukes som 1 eller 14. Man kan ikke bruke ess som bindeledd mellom konge og to. Rømmers 7 er syv kort på rad i samme sort osv.

På hvert nivå får alle spillere 12 kort hver. Dersom den som skal dele ut kortene klarer å løfte av rett antall kort i forhold til antall spillere + 1 kort som førstemann kan velge om en vil ha eller ikke, får utdeleren -50 poeng (altså ved 4 spillere: 49 kort). Dette gjelder for hver gang det blir delt ut kort (går på omgang etter klokken).

Førstemann velger om han/ hun vil bruke kortet på bordet eller trekke fra bunken. Dersom noen andre rundt bordet vil ha kortet som ligger snudd opp, må vedkommende banke i bordet. Den som banker først får det, men må i tillegg ta 3 straffekort fra bunken. Man kan kun gjøre dette på det øverste kortet i bunken og det gjelder for hver gang noen legger ut et kort i bunken. Men, den som er etter den som la ut kortet har alltid førsterett på kortet.

Annonse:
Når man har tatt inn et kort (enten som er oppsnudd eller trekker fra bunken) starter dennes tur. Turen blir ikke ferdig før vedkommende legger ut et kort i bunken (som de andre kan banke på å ta).

Når man har klart å samle på det som kreves for det nivået man er på skal en legge dette ned på bordet når det er ens tur. (Men, først må en trekke inn ett kort slik at dennes tur starter.) Dersom noen andre har lagt ned på bordet kan man "bygge på" deres kort på bordet slik at man blir kvitt kortene sine (dersom man har noe som passer). Dersom jokere blir benyttet der man mangler kort, kan man bytte ut dette dersom man har gjeldende kort og legge jokerene en annen plass. Man avslutter med å legge et kort i bunken. Omgangen er ferdig når førstemann er kvitt alle kortene på hand. De som har klart å legge ned det som krevst på bordet, kan gå videre til neste nivå, de som ikke klarer det, må prøve dette nivået igjen helt til de klarer å legge ned på bordet det som krevst (det spiller ingen rolle om man har kort igjen på haånd, bare man har lagt ned på bordet). De som har kort igjen på hand må telle desse:

- joker: 25 poeng
- ess: 15 poeng
- 10 + bildekort: 10 poeng
- resten: 5 poeng

Man kan alltid legge ned ekstra/ nye tress dersom man har dette. Det gjelder uansett nivå en er på etter at man har lagt ned på bordet.

Man kan ikke "bygge på" de andres kort på bordet uten at man selv har lagt ned på bordet.

Det er ikke så lett å forklare dette, men håper noen forstod det. Det går jo også an å forandre litt på reglene dersom man synest at det er litt vanskelig/ teite regler osv.


(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".