Forum - KortRegler.no

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degKorthusets kortspillforum

Spørsmål om regler 109 diskusjoner
Her kan du stille spørsmål om det er en ting du lurer på eller ikke skjønner i reglene for et kortspill. (Hvis du leter etter reglene til et spill, så bruk heller "Etterlys kortspill"-forumet.)

Etterlys kortspill 277 diskusjoner
Er det et kortspill som du pleide å spille for 20 år siden, men nå har glemt reglene til? Hvis du legger inn ei melding her, kan det hende at noen kan hjelpe deg med å finne det igjen.

Generelt om kortspill 42 diskusjoner
Her diskuteres alt om kortspill som ikke passer inn i de andre kategoriene. Også spørsmål kan postes her.

Om forumet eller nettsida 11 diskusjoner
Hvis du har noen meninger om dette forumet eller nettsida, kan de postes her.

Regler fra forumet: 101 Beiteplukk Engelskmann Femkamp Femøres Olsen Først til 500 Gammel jomfru Hei knekt Heis Hjerter Kontrakt Kort og lang Liverpool Rakker Raskens Raudskjegg Røkk Rømmers Sprøyte Stress Stopp Toget Tomannsamerikaner Tress og flush Viggo

Siste innlegg

Vivvi skriver:
Re: Knakk
Hei, veldig gmlt innlegg, få vet ikke om du vil motta mitt svar. Jeg kan knakk godt, har lært det av min far og farfar og spiller det jevnlig med mine barn. Har aldri hørt om andre som kjenner til det ????

Signe skriver:
Re: Cachong kortstokk
Hei. Jeg har en facebook side som heter: Retro Kortspill. Målet er å trykke opp gamle kortstokker som er gått ut av produksjon rundt 1980. Har nettopp trykt opp STOPP kort. Er nå i gang med Speiderpatruljene og Cachons. Har hatt kontakt med Egmont Damm, og følger deres ønsker for min relansering. Håper å se noen av dere i fb gruppene mine: Me som spele STOpp/Me som spele Speiderpatruljene og Me som spele Cachons.

Mvh
Signe

Zailo skriver:
Re: shanghai?
Shanghai spilles på denne måten:

3 og 4 personer= bruk 2 kortstokken med joker, flere personer enn 4= bruk 3 kortstokker med joker.

Hver spiller får utdelt 11 kort på hånd og skal ha det HELETIDEN inntil man begynner med "kjøp", og det kommer jeg tilbake til helt nederst.
Resterende kortene i kortstokken blir lagt på bordet,det øverste kortet blir snudd opp og lagt på siden av stokken.
(Alle jokrer skal være med, og brukes som vanlig)

Sorter de 11 kortene du har på hånden etter hva som passer å samle på, (som i første runde skal man ha 3 × 3, se spilleoppsetet på meldingen over) i første runde skal man samle på f.eks 3 stk konger og 3 stk 10'ere.
Hver gang det er din tur skal du ALTID FØRST trekke inn et kort, og så slenger du ut det du ikke vil ha, du kan velge mellom et ukjent kort fra stokken, eller (den andre bodden) der det ligger kort opp, (som er kastet ut igjen) som medspillerne dine ikke ville ha.

Når du har 3 konger og 3 10'ere så har du nådd ditt første mål i denne runden, for da når det er din tur skal du legge ned alle kortene du har på hånden, ned på bordet, synlig som alle ser dem tydelig.
Hver gang det er din tur kan du nå bygge videre på settet ditt, eller på dine medspillers sett, om de også ligger åpne på bordet.
Nb:i de omgangene det er rekker man skal samle på, skal rekkene samles på i sort etterhverandre, 4 rekke: f.eks 2-3-4-5 i hjerter, A er 1 og 14.

Den som først er ferdig med alle kortene har vunnet og de andre som har kort igjen får minuspoeng.

Kort 2-10 = 5 poeng, knekt,dame, kong= 10 poeng, A=15 poeng og joker=25 poeng

PS. første (og andre) runde vil være så lett at du tror noe er galt, derfor er det lov å samle dobbelt så mange kort (3×3×3×3)

Kjøp: du ser et kort (når som helst i spillet) du gjerne vil ha ligger på bordet, du spør personen som har spillet (FØR han ha trukket inn kort) om du kan få kjøpe det! Han sier ja og alle andre før deg, i tur og orden, samtykker at ja du kan få kjøpt det.
Du tar inn kortet du fikk kjøpe og trekker et kort til, så alltid trekk inn 2 kort hver gang du kjøper.

Man har 3 kjøp:
Så du starter med 11 kort på hånd når spillet begynner, men så etter ett kjøp=13 kort, to kjøp=15 kort, tre kjøp=17 kort. Går kjøpene i surr, tell hvor mange kort du har på hånd.

Kjøp igjen: om man har ekstremt gode kort, kaster du ut det ene kortet du kan avse, når det er din tur, "du spør om du kan kjøpe dette kortet igjen".? Alle spillerne får da indirekte spørsmål om de er interessert i å kjøpe dette kortet. Om ingen vil kjøpe det, får du kjøpe ditt eget kort igjen.

De siste rundene blir du ikke ferdige med uten at du bruker kjøpene dine, det er det for lite kort på hånd til.

PS. Dette spillet er mye lettere enn det virker som, begynn å spill uten for mye diskusjoner :-)


Edvin skriver:
Re: shanghai?
Hei, lenge siden denne forespørselen, men er det noen andre som lurer så har jeg ett av oppsettene til kortspillet med så mange navn og varianter.

Oppsettet:
Runde 1: 2 sett
Runde 2: 1 sett & rekke på 4
Runde 3: 2 rekker på 4
Runde 4: 3 sett
Runde 5: 1 sett & rekke på 7
Runde 6: 2 sett & rekke på 5
Runde 7: 3 rekker på 4
Runde 8: 1 sett & rekke på 10
Runde 9: 3 sett & rekke på 5
Runde 10: 3 rekker på 5

For ordens skyld er en rekke det samme som en "stige"
f.eks (rekke på 5: 2-3-4-5-6 i samme sort)
(Sett er f.eks bare 2, bare kong eller bare A osv.)
Obs. man bruker 2 og 3 kortstokken, alt etter antallet spillere.


Marthe1234 skriver:
Re: Kortspill? Run to Nine
Run of nine kortspill

Målet med spillet er å få minst mulig poeng. Spillerne skal legge ned 11 ulike kortkombinasjoner og når én av spillerne har fullført alle avsluttes spillet. Den med færrest poeng vinner.

Spillets gang:
Dette spillet spilles med 2 kortstokker. Start med å dele ut 11 eller 12 kort hver. Den som starter trekker et kort fra bunken og bestemmer seg for å kaste det, eller et annet som han/hun har på hånd. Det skal alltid kastes et kort når man avslutter sin tur. Kortene som kastes legges med kortsiden åpen slik at neste spiller kan velge å ta dette kortet eller et kort fra bunken.

Alle spillerne starter med første kombinasjon. I parentes står det hvor mange jokere som man maksimalt kan bruke til å legge ned. Noen bruker 2 og 3 som joker. Man kan også bruke jokerkort og 2-ere. Bør være minimum 8 jokere med i spillet. Noen bruker 12.

Når en spiller legger ned sin kombinasjon er det om å gjøre å kvitte seg med alle kortene før runden avsluttes, og spesielt de med høyest verdi for å få lavest mulig poengsum. Dersom en spiller legger ned kombinasjonen 4,5,6,7 - kan spilleren og de andre bygge på denne både fremme og bak så langt det går (3,4,5,6,7,8,9,10 osv). Spillerne må legge ned sin kombinasjon før de kan bygge på andres. Jokere går an å bygge med. Når én spiller har kvittet seg med alle kortene sine, avsluttes runden og poeng skal telles. Det er kun kortene på hånd som gir poeng.

Kortverdiene er:
3-9: 5p
10-K: 10p
Ess: 15p
Joker: 20p

Dersom noen av spillerne ikke rakk å legge ned sin kombinasjon før runden ble avsluttet, blir de stående på denne kombinasjonen neste runde selv om de andre går videre. Når en runde er avsluttet, samles og stokkes alle kort, og det deles ut 11 eller 12 nye kort igjen til neste runde.

De ulike kombinasjonene:
1. 4 i serie (1 joker)
2. 5 like (2 jokere)
3. 4 i serie + 3 like (2 jokere)
4. 3 like x2 (2 jokere)
5. 5 i serie + 3 like (3 jokere)
6. 3 like x3 (3 jokere)
7. 7 i serie (3 jokere)
8. 4 i serie x2 (2 jokere)
9. 6 i serie + 3 like (3 jokere)
10. 5 like x2 (4 jokere)
11. 9 i serie (4 jokere)

(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".