Spilleregler for Amerikaner - KortRegler.no

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Karakter:
53 stemmer

Amerikaner

Amerikaner er spillet for skiftende lag. Man melder antall stikk, også gjelder det å ta riktig antall stikk sammen med en tilfeldig makker. Eller hvis man er veldig optimistisk, kan man melde "amerikaner", og ta alle stikkene selv.

Vanskelighetsgrad: Middels (86%)
Spilletid: 10-20 minutt (100%)
Ferdighet: Både flaks og dyktighet (75%)
Flere detaljer

Lagt inn av
Skriv utAntall spillere: 3-5 (men best med 4)
Antall kort: Alle 52 kort skal deles ut. Hvis spillerne ikke får like mange kort, må dere ta vekk en eller flere toere.
Kortenes verdi: Ess er høyest og to er lavest.
Meningen med spillet: Å få flest poeng. Man får poeng ved å ta flest mulig stikk, enten alene eller sammen med en hjelper.

Slik spiller man: Før man spiller ut kort skal det være en meldingsrunde. Du melder hvor mange stikk du og en hjelper skal ta. Hvis du for eksempel melder at du skal ta fem stikk, må neste spiller enten si pass eller melde et høyere antall stikk. Meldingsrunden er ferdig når ingen vil by over den siste meldinga. Alternativt kan du melde "Amerikaner". Det er den aller høyeste meldinga, og betyr at du skal ta alle stikkene alene.

Hvis den høyeste meldinga er "Amerikaner", så spilles det uten trumf, og ingen er på lag. Den som meldte "Amerikaner" starter. Men det er veldig sjelden at dette skjer.

Vanligvis er den høyeste meldinga ei tall-melding. Den som meldte høyest skal da starte med å spille ut et kort. Dette kortet bestemmer hva som blir trumf-fargen. Hvis du har meldt høyest og for eksempel spiller ruter 8, så blir ruter trumf. Etter at du har spilt ut det første kortet skal du si hvilket kort du vil at en av de andre spillerne skal spille ut. Dette kortet må også være trumf, og den som har kortet må spille det ut. Han blir din hjelper denne runden.
Man spiller så om stikk på vanlig måte. Den som meldte høyest og hjelperen hans samarbeider om å ta så mange stikk sammen som ble meldt, mens de andre spillerne hver for seg skal ta så mange stikk som mulig.

Slutt: Runden er ferdig når spillerne er tomme for kort.
Poeng: Hvis den spilleren som meldte høyest og medhjelperen hans får minst like mange stikk som meldt, får begge like mange poeng som meldinga. Hvis de for eksempel har meldt at de skal ta åtte stikk, men klarer å ta ti, får de allikevel bare åtte poeng. Hvis de ikke klarer å ta nok stikk, får de like mange minuspoeng som antall stikk de skulle ta. Hvis de trengte åtte stikk, men bare fikk sju, får de altså åtte minuspoeng.
De andre spillerne får ett poeng hver for hvert stikk. De samarbeider ikke, så hvis du klarer å ta to stikk og en annen spiller tar ett, så får du to poeng og han ett poeng.
Hvis man melder og klarer "Amerikaner", får man hele 52 poeng. Om man ikke klarer det, blir det 52 minuspoeng istedenfor!

Annonse:


Et par kjappe spørsmål

Hvor morsomt er dette spillet?

                          
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt

Hvor komplisert er det?

                

Hvor lang tid tar det å spille én omgang?

                     

Hvor godt er reglene forklart i teksten over?

                

Er spillet basert på flaks eller dyktighet?

                


Skriv kommentar til "Amerikaner"

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.


Christian
29.03.2018
Skriv svar
Re: Amrikaner

Du har rett, jeg skal korrigere det. Takk for tilbakemelding
Jonathan
28.03.2018
Skriv svar
Re: Amrikaner

Og hvis man melder amerikaner og må ta alle selv, får man 52 poeng hvis personen klarer det og ikke bare 13. Veldig liten vits å melde amerikaner fremfor f. Eks 12 stikk hvor man får en makker.
Stein
08.07.2015
Skriv svar
Jokere

Det står at Amerkaner er for 3-5 spillere. Det kan godt spilles med 6 også. Noen praktiserer at en dersom det ikke er 4 spillere, så tar en med så mange jokere at kortstokken går opp med antallet spillere. Det vil si 2 jokere ved 3 eller 6 spillere, 3 ved 5 spillere. Jokeren er i såfall sikkert stikk ved utspill, mens den ikke kan ta stikk hvis den legges på et annet utpill.
Stein
08.07.2015
Skriv svar
Grand

Noen praktiserer at den som melder høyest og spiller ut kan bestemme ENTEN at den fargen han spiller ut er trumf ELLER at det skal spilles grand (uten trumf). Uansett skal han be om ett bestemt kort i fargen, og den som har dette kortet blir makker.
amit
28.12.2010
Skriv svar
Nettversjon

Jeg skal sette av tid og få lagd en nettversjon av dette, har du noe tips og rås så bare send epost til meg. Du kan holde det oppdatert ved å gå til www.fatcowgames.net


Vis alle kommentarene

Relaterte forumtråder

EmneStartet avSiste innlegg
Spille Online RoyalBow
30.01.2012
christian
08.02.2012
Kortspill på nett Mads
29.05.2004
Tobias
26.08.2011
Regler i kortspillet Amerikaner Raymond
04.04.2004
MegSelv321
21.07.2011
Regler til kortspill AudJorunE
24.05.2009
Tobbibio
23.06.2011
Budregler Amerikaner Carlo
02.04.2011
Carlo
02.04.2011

Andre forslag


Kluns
2-8 spillere
Ta nøyaktig så mange stikk som meldt.
4.4

Fem hundre
3-5 spillere
Individuelt stikkspill med meldinger og trumf.
5

Femkamp
3-5 spillere
Fem kortspill i ett.
4.5

Selbuvist (Bondebridge)
3-5 spillere
Ta nøyaktig så mange stikk som meldt.
3.3

Bridge
4 spillere
Kommunikasjon med et avansert meldingssystem.
4.5

Spar Trumf
4 spillere
Lagspill der spar alltid er trumf.
5

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".