Regler i kortspillet Amerikaner

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degForum forside - Spørsmål om regler

Raymond
04.04.2004
Skriv svar
Regler i kortspillet Amerikaner

Hei,

I går da jeg skulle spille Amerikaner med noen andre, oppsto det en stor diskusjon. Jeg har spilt Amerikaner fra jeg var omtrent så -> . <- stor. Alle plasser jeg har spilt har reglene vært di samme, men igår skar det seg.

Amerikaner betyr vel så og si 13 stikk, slik som i Bridge. For å skape et litt mer risikofylt spill, har mange kastet seg på bølgen med byttekort. Og det det oppsto diskusjon om, var hvordan reglene for byttekort var. Amerikaner betyr fortsatt 13 stikk, så når fire byttekort ligger på bordet, så blir de fire byttekortene til et stikk for den som får kontrakten. De derimot mente at byttekort var kun til for å bytte kort, og at der derfor ikke skulle regnes som et stikk. Er det noen her som har regler for det her. Skal byttekorta legges vekk, er det bare resterende 12 stikk man kan by på, og da forsvinner liksom begrepet om at Amerikaner er 13 stikk.
Christian
05.04.2004
Skriv svar
Re: Regler i kortspillet Amerikaner

Hei!

Jeg bruker å spille Amerikaner uten byttekort, så jeg er ikke sikker på hva som er de korrekte reglene her. Noen andre som vet?
frans
08.04.2004
Skriv svar
Re: Regler i kortspillet Amerikaner

I militæret spillte vi med 12 stikk når vi hadde bytekort, men det var sikkert fordi fenriken sa det var sånn det skule være...
Silje
09.06.2004
Skriv svar
Re: Regler i kortspillet Amerikaner

Heisann!
Når man spiller med byttekort blir ikke dette et stikk for den som får kontrakten. De byttes på hånda og legges deretter bort. Da blir det 12 stikk tilsammen, ikke 13. Jeg har også spilt amerikaner siden jeg var bitteliten, og slik har vi alltid spilt! Dessuten høres det mest fornufting ut sånn... Så dessverre for deg hadde nok vennene dine rett
Tor-Einar
28.06.2004
Skriv svar
Re: Regler i kortspillet Amerikaner

Hei,

Jeg har spillt med begge variantene. Hva er egentlig problemet.
Som det ble nevnt så var/er amerikaner tenkt med 13 stikk. Jeg syns det er naturlig å la byttekortene bli det første stikket. 12 eller 13 stikk blir ingen forskjell med byttekort, men det letter tankegangen for dem som er vant med å by på 13 stikk. Så for dem som kun skal la det gå i 12 stikk er etter min mening vanskelig, men de har sikkert aldri heller spillt amerikaner med 13 stikk.
Forøvrig så syns jeg den orginale måten uten byttekort er best.

Jeg proboserer sikkert noen nå, men det får så være.

sara
30.12.2010
Skriv svar
Re: Regler i kortspillet Amerikaner

hei! jeg er en som spiller uten byte kort.Men jeg tror ikke at det er et problem ,jale fal ikke for meg.jeg spiller amerikaner hvær helg hvis jeg kan .God helg!nei jeg vet ikke jeg heler
MegSelv321
21.07.2011
Skriv svar
Re: Regler i kortspillet Amerikaner

Hei!

Samme diskusjon endte opp med en gruppe som jeg spilte i (noen venner)... Jeg har blitt lært opp med den gamle amerikaner siden jeg var liten (uten byttekort).
- Det med hvor mange stikk amerikaner virkelig er... Det kommer an på om, først hvor mange spillere dere er, og neste om dere har med byttekort.

Men enda verre ble det da en av de mente at hvis runden går i f. eks. , og trumf er f. eks. så at en A slår en J (altså i denne runden) fordi det er et høyere kort (som ikke gjelder hvis runden går i ). Det er vel ikke riktig i det hele tatt???

Før jeg spilte med disse har jeg aldri hørt om noe byttekort, men det ble kjent for meg denne kvelden... Kanskje litt genialt!

Amerikaner funker best når alle er enige i hvert fall!
osarntz
14.02.2021
Skriv svar
Re: Regler i kortspillet Amerikaner

Americaner er for meg noe annet enn 13 stikk. Det betyr at jeg og makker kommer til å ta alle stikk. (=13 med 4 apillere) Dersom kontrakten står, så har melderen vunnet spillet, mens makker får 13 poeng. Dersom kontrakten ikke står har melder tapt spillet, men makkeren får -13 poeng. Jeg misliker stekt Americaner med "pott", men den skal sjølsagt regnes som stikk for melderen.
Da vi begynte å spille "americaner" på 60 tallet, var man nødt til å bruke trump, dersom man var renons.

Spillforslag


Amerikaner
3-5 spillere
Spillet for skiftende lag.
4.6


Andre forumtråder

EmneStartet avSiste innlegg
Svelte reven Britt
16.10.2003
tonecat
01.09.2005
Kong Terje
10.11.2003
Terje
10.11.2003
Amerikaner Veronica
12.11.2003
Kasper
29.03.2008
Amerikaner eller whist Idamkk
17.01.2004
christian
19.01.2004
Røkk Tommy
06.02.2004
majkajenta
09.04.2021

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".