Spilleregler for President og slave - KortRegler.no

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Karakter:
37 stemmer

President og slave

I dette spillet gjelder det å bli kvitt kortene først. Den som vinner spillet blir president, og får en ekstra fordel neste omgang. Taperen blir slave, og får ei ekstra ulempe neste omgang.

Spillet kan spilles i det uendelige, og for presidenten er det om å gjøre å holde på presidenttittelen lengst mulig. Slaven vil gjerne jobbe seg oppover, kanskje først til viseslave, så til nøyral, så visepresident, og til slutt bli president selv!
10-20 minutt per omgang
Greit spill

Lagt inn av
Skriv utAntall spillere

3-5 (men best med 4)

Antall kort

Hele kortstokken. Jokere kan også brukes. Alle kortene skal deles ut, det gjør ikke noe om ikke alle får nøyaktig like mange kort.

Kortenes verdi

2 er høyest, ess nest høyest, deretter kommer konge, dame, knekt, ti, ni, åtte, sju, fem, fire, og lavest er tre. Farge har ingen betydning.

Seksere og jokere kan erstatte andre kort.

Meningen med spillet

Målet med spillet er å kvitte seg med kortene sine så fort som mulig, gjennom å spille dem ut i stikk. Men måten man spiller stikk på er litt spesiell.

Slik spiller man

Den som har kløver 3 begynner første omgang, men ellers er det slaven som begynner resten av omgangene (se nedenfor). Vedkommende starter med å spille ut ett eller flere like kort, og det eller disse kortene er begynnelsen på første stikk.

Når man begynner stikket kan man spille ut den verdien man vil. Så det er greit å benytte sjansen til å kvitte seg med noen lave kort, for eksempel kan man legge to firere.

Neste spiller må legge ut like mange kort som den som begynte stikket. Kortene må også være like, og de må være minst like høye som de kortene som allerede er lagt ut. Om startspilleren la ut to firere, så kan neste spiller f.eks. legge ned to femmere. Man kan også si pass om man ikke kan eller vil legge ut noe.

Det fortsetter sånn rundt bordet, helt til alle spillerne har hatt én tur hver. Etterpå legges alle de spilte kortene vekk i en felles kastehaug, og den som spilte de siste (høyeste) kortene i forrige stikk, spiller ut først i neste. Eller, hvis vedkommende ikke har flere kort igjen, er det spilleren til venstre som begynner neste stikk.

Seksere og jokere kan erstatte hvilket som helst annet kort. Å spille tre ess og en sekser er f.eks. helt greit, for da teller sekseren som en ess. Men det er ett unntak: hvis den som begynner stikket spiller ut bare seksere (eller jokere), har disse verdien seks. Han kan ikke da velge at de for eksempel skal tilsvare toere.

Slutt

Den som blir først kvitt sine kort har vunnet. Nestemann blir nummer 2, osv. Dere må altså fortsette til det bare er én spiller igjen.

Neste omgang

Den som vinner får tittelen President, og den som kommer på andreplass blir Visepresident. Den som taper blir Slave, og den nest dårligste blir Viseslave. Men om dere bare er tre spillere, spiller dere uten visepresident og viseslave.

Etter at kortene til neste omgang er delt ut, skjer følgende før dere begynner å spille:
  • Presidenten skal ha de to beste kortene fra slaven, mens han gir tilbake to valgfrie kort til slaven. Presidenten kan også spørre etter noen spesielle kort.
  • Visepresidenten skal ha det beste kortet fra viseslaven, mens han gir tilbake et valgfritt kort. Visepresidenten kan også spørre etter et spesielt kort.

Husk også at det er slaven som begynner å legge ut i neste omgang.

Andre spill

Om dere ønsker litt variasjon, kan dere også prøve spillet Viggo. Det er mye det samme som President og slave, men litt mer komplisert.Et par kjappe spørsmål

Hvor morsomt er dette spillet?

                          
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt

Hvor komplisert er det?

                

Hvor lang tid tar det å spille én omgang?

                     

Hvor godt er reglene forklart?

                

Er spillet basert på flaks eller dyktighet?

                


Skriv kommentar til "President og slave"

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.


Jonathan
09.07.2020
Skriv svar
Regel

Kan man spille kløver 3 som en vanlig 3er hvis man vil?
Serina
02.12.2015
Skriv svar
Presidenten

Me spele me at kløver 3 kan slå ud bonkå. Og fuste ronde når me spele e det den me ruder 3 som starte, og itte dt e dt bomsen som begynne. Me spele au med at når det e 4 lige kort så slår bonkå ud ( du kan au bruga seksare te å slå ud bonkå )
tonecat
06.10.2013
Skriv svar
Re: lol

Spillet heter også "Herreman og slave" og "Boms og President"
jannebu
15.06.2013
Skriv svar
Andre regler

Presidenten har mange ulike spille varianter. Eg har spilt med reglane som seier at kløver 3 er det høgeste korte. Når det er fire like kort, dvs. fire femmere, går bunken ut av spillet. Den som begynner i første omgang er den spilleren som har ruter 3. I neste omgang er det presidenten som begynner spillet. Ellers kan ein også velge å spille med seksere som vanlige kort.
shevy1103
20.07.2009
Skriv svar
Re: president

Vi å spille det....bare at det er litt annerledes.....vi spille uten jokera å seksa e seksa....å kløver 3 e d høyeste å kan ta ut alt ikke par, 3 eller 4 av samme da....bare single kort.....Har spilt det i et helt skoleår......lurer på om det fortsetter dette skoleåret

Blir aldri lei av President jeg.....Det er også kalt "boms"....;D


Vis alle kommentarene

Relaterte forumtråder

EmneStartet avSiste innlegg
Kortspill på nett Mads
29.05.2004
Tobias
26.08.2011
President Mads
29.05.2004
Kolli
17.11.2010
President utenfor Norge Aleksander
18.08.2006
runeb
13.11.2006
president Lene
03.03.2005
Christian
03.03.2005

Andre forslag


Hund (Bikkje)
2-6 spillere
Bli kvitt kortene dine i andre del av spillet.
4

Mattis
2-6 spillere
Bli kvitt kortene dine i andre del av spillet.
4.3

Kanin
3-5 spillere
Seks kortspill i ett.
4.4

Femkamp
3-5 spillere
Fem kortspill i ett.
4.3

Mao
3-10 spillere
Mystisk kortspill der du ikke får vite reglene.
4.2

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".