Spilleregler for President og slave - KortRegler.no

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Karakter:
20 stemmer

President og slave

I dette spillet gjelder det å bli kvitt kortene først. Den som vinner spillet blir president, og hun får en ekstra fordel neste omgang. Taperen blir slave, og får ei ekstra ulempe neste omgang.

Spillet kan spilles i det uendelige, og for presidenten er det om å gjøre å holde på presidenttittelen lengst mulig. Slaven vil gjerne jobbe seg oppver, kanskje først til viseslave, så til nøyral, så visepresident, og til slutt bli president selv!

Vanskelighetsgrad: Lett (50%)
Spilletid: Mer enn 30 minutt (50%)

Lagt inn av
Skriv utAntall spillere: 3-5 (best med 4)
Antall kort: Hele kortstokken. Jokere kan også brukes. Alle kortene skal deles ut, det gjør ikke noe om ikke alle får nøyaktig like mange kort.
Kortenes verdi: 2 er høyest, ess nest høyest, deretter kommer Konge, Dame, knekt, ti, ni, åtte, sju, fem, fire, og lavest er tre. Farge har ingen betydning.
Seksere og jokere kan erstatte andre kort.
Meningen med spillet: Å bli kvitt kortene så fort som mulig.

Slik spiller man: Første runde starter den som har kløver tre å spille ut. I neste runde er det den som tapte forrige gang som begynner.

Den som begynner spiller ut ett eller flere like kort. For eksempel to firere. Neste spiller må spille ut like mange kort som den som begynte, men de må være høyere, eller like høye. Han kan for eksempel spille ut to femmere. Slik fortsetter det rundt bordet til alle spillerne har spilt ut kort. Den som spilte ut sist (og dermed spilte ut de høyeste kortene) får stikket, og skal spille ut de(t) neste kortene. Det har imidlertid ingen betydning hvem som får stikket. Det er derfor vanlig at når et stikk er avsluttet, legges alle kortene bort i en felles haug.
Hvis den som vant stikket ikke har flere kort igjen, er det spilleren til venstre for han som skal spille ut de(t) neste kortene.
Hvis man ikke kan (eller vil) spille ut høyere kort enn de forrige spillerne, sier man pass. Den som melder pass får ikke spilt ut noe kort i dette stikket.

Hvis noen for eksempel har spilt fire konger, kan neste spiller spille ut to ess og to seksere. Seksere og jokere kan her erstatte hvilket som helst kort. Også fire seksere kunne dermed vært spilt i dette eksemplet.
Men hvis den som begynner stikket spiller ut bare seksere (eller jokere), har disse verdien seks. Han kan ikke da velge at de for eksempel skal tilsvare toere.

Slutt: Den som først blir kvitt sine kort har vunnet. Nestemann blir nummer 2, osv. Dere må altså fortsette til det bare er én spiller igjen.

Neste runde: Den som vinner får tittelen President. Nummer to blir Visepresident.
Den som taper blir slave, og den nest dårligste blir viseslave. (Hvis det bare er tre spillere, blir ingen visepresident eller viseslave)
Etter at kortene til neste runde er delt ut, skjer følgende før dere begynner å spille:
-Presidenten skal ha de to beste kortene fra slaven, mens han gir tilbake to valgfrie kort til slaven. Presidenten kan også spørre etter noen spesielle kort.
-Visepresidenten skal ha det beste kortet fra viseslaven, mens han gir tilbake et valgfritt kort. Visepresidenten kan også spørre etter et spesielt kort.

Annonse:


Et par kjappe spørsmål

Hvor morsomt er dette spillet?

                          
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt

Hvor komplisert er det?

                

Hvor lang tid tar det å spille én omgang?

                     

Hvor godt er reglene forklart i teksten over?

                

Er spillet basert på flaks eller dyktighet?

                


Skriv kommentar til "President og slave"

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.


Serina
02.12.2015
Skriv svar
Presidenten

Me spele me at kløver 3 kan slå ud bonkå. Og fuste ronde når me spele e det den me ruder 3 som starte, og itte dt e dt bomsen som begynne. Me spele au med at når det e 4 lige kort så slår bonkå ud ( du kan au bruga seksare te å slå ud bonkå )
tonecat
06.10.2013
Skriv svar
Re: lol

Spillet heter også "Herreman og slave" og "Boms og President"
jannebu
15.06.2013
Skriv svar
Andre regler

Presidenten har mange ulike spille varianter. Eg har spilt med reglane som seier at kløver 3 er det høgeste korte. Når det er fire like kort, dvs. fire femmere, går bunken ut av spillet. Den som begynner i første omgang er den spilleren som har ruter 3. I neste omgang er det presidenten som begynner spillet. Ellers kan ein også velge å spille med seksere som vanlige kort.
shevy1103
20.07.2009
Skriv svar
Re: president

Vi å spille det....bare at det er litt annerledes.....vi spille uten jokera å seksa e seksa....å kløver 3 e d høyeste å kan ta ut alt ikke par, 3 eller 4 av samme da....bare single kort.....Har spilt det i et helt skoleår......lurer på om det fortsetter dette skoleåret

Blir aldri lei av President jeg.....Det er også kalt "boms"....;D
Fredrik
03.05.2009
Skriv svar
Re: president

Samme her!
Bra tidsfordriv, men husker ikke noe nå.


Vis alle kommentarene

Relaterte forumtråder

EmneStartet avSiste innlegg
Kortspill på nett Mads
29.05.2004
Tobias
26.08.2011
President Mads
29.05.2004
Kolli
17.11.2010
President utenfor Norge Aleksander
18.08.2006
runeb
13.11.2006
president Lene
03.03.2005
Christian
03.03.2005

Andre forslag


Mattis
2-6 spillere
Bli kvitt kortene dine i andre del av spillet.
4.4

Hund (Bikkje)
2-6 spillere
Bli kvitt kortene dine i andre del av spillet.
4.2

Jazz
3-5 spillere
Seks kortspill i ett
2.0

Kanin
3-5 spillere
Seks kortspill i ett.
5.0

Viggo
2-4 spillere
Stikk-spilling med kombinasjoner.
3.8

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no