President

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degForum forside - Generelt om kortspill

Mads
29.05.2004
Skriv svar
President

Vi er en gjeng venner fra forskjellige deler av landet som har litt forskjellig tolkning av reglene i president.

Halvparten mener at kløver 3 er det beste kortet og kan overgå alt, den andre gruppen mener det er ruter 2.

Hva er det offisielle reglene på dette?
Christian
01.06.2004
Skriv svar
Re: President

Vi pleide å spille sånn at fargene på kortene ikke hadde noen betydning. 2ere var de høyeste kortene, og 3ere var de laveste.
Tror ikke det er så mange kortspill som har offisielle regler, det finnes alltid mange varianter av de forskjellige spillene.
Harald
20.07.2004
Skriv svar
Re: President

Vet ikke de offisielle, men jeg mener helt klart at det er kløver 3 og det har vi alltid spillt med i mange år. Ruter to gir ingen mening ihvertfall da dette er det høyeste kortet. Jeg vet ikke om noen andre kortspill man pleier å "fjerne" det høyestet kort fra spillet hvis man ikke har bruk for det eller som dette skal bruke det til noe annet. Har aldri opplevd den diskusjonen om toer eller treer men kun om det skal være ruter eller kløver tre. Men KLØVER TRE kan ikke diskuteres!
Esset
31.03.2006
Skriv svar
Re: President

Slik som jeg har lært spillet, mener jeg at 2ere har høyest verdi, uavhengig av kortfargen. Vi har pleid å spille med at 10ere gjør at bunken går ut, og den spilleren som la på 10erne kan spille ut nye kort på tomt bord.

Men dette blir det jo alltid krangel om når nye spillere blir med...
kortspileren
10.02.2007
Skriv svar
Re: President

Jeg har alltid spilt slik at kløver 3 tar alt! Du kan legge på kløver 3 når som helst (enkel, dobbel, trippel) og at bunken går ut. Vi pleier også å spille med jokere som er høyest etter kløver 3. Etter der kommer ALLE 2erne, så essene osv... ruter 2 er ikke annet en en vanlig toer
Ida
04.03.2007
Skriv svar
Re: President

er enig der ja!
Har spilt president lenge. Alltid har kløver 3 vært det aller beste kortet og slår ut alt! men og man er slave eller boms (eller i det hele tatt skal gi fra seg det høyste kortet) trenger man ikke å gi fra seg kløver tre.

Det som jeg synes var litt rart i reglene var at man spiller slik at alle bare får legge på en gang før stikket går ut. Vi pleier å spille helt til alle sier pass, (sier man pass får man ikke legge på før kortene som spilles er av bordet) og den som la det/de siste kortet starter neste "runde".

slik mener jeg det er
Presidenten
25.05.2007
Skriv svar
Re: President

Slik vi spiller, er 3 høyest, (slår ut fordi ingen andre kort overgår, og alle må passe) og den som sitter med 2 får starte første runde ettersom ingen er boms eller president denne runden.
President
12.06.2007
Skriv svar
Re: President

Vi spiller sånn at 3 begynner(Første runde, etter det er det bomsen), 3 gjør så bunken går ut. Ellers har sorten ingenting å si. 3 er lavest 2 høyest, men seksere best. Seksere er det man vil.
kortmann
04.12.2007
Skriv svar
Re: President

Vi spiller også slik at alle får muligheten til å legge på så lenge de ikke har sagt pass. Man kan legge på det samme som foregående, og den siste som la på får stikket.
1337
12.10.2009
Skriv svar
Re: President

3 begynner første runde, 3 slår ALT! (men kan ikke byttes ved bytting av kort). Alle 2'erne er likt verdsatt. Jokerne er nettopp det, joker. Bridge-kortet teller som en joker, men når du legger det på bordet kan du passe èn av motstanderne for denne runden, MEN stikket går ikke ut hvis du bruker kortet som et "fjerde kort"..
Kolli
17.11.2010
Skriv svar
Re: President

Nærmere ofisielle regler kommer en vel ikke. http://www.spillby.com/korthuset/presiden.php Da dette er sagt er det jo mange ganger at variantene er vel så gøy! Men husk at i dette spillet skal det være lett å være president og vanskelig å være boms! Så uavhengig av kortenes verdi føler jeg at de beste kortene må gis/byttes. Så om kløver tre er best ell spar 8, ja så blir de presidenten eller visepresidentens om ikke vedkommende spør etter andre valører! Men som hos de fleste her er det bare egen mening det da;) Kos dere med kortspillene, som er det sentrale i kortspill og ikke reglene...
Kolli
17.11.2010
Skriv svar
Re: President

Ble nyfiken selv og sjekket litt rundt på nettet! Dette er vel kanskje den beste siden å se på! Her står også flere varianter for dem som ønksker en variasjon i spillet!

http://no.wikipedia.org/wiki/Presidenten_kortspill

Spillforslag


President og slave
3-5 spillere
Spill godt og rykk opp fra slave til president.
4.3


Andre forumtråder

EmneStartet avSiste innlegg
Kortspill på nett Mads
29.05.2004
Tobias
26.08.2011
president Lene
03.03.2005
Christian
03.03.2005
President utenfor Norge Aleksander
18.08.2006
runeb
13.11.2006

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".