Spilleregler for Games - KortRegler.no

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Karakter:
188 stemmer

Games

Games (også kalt Kems) er et fantastisk partyspill som handler om å samle like kort. To og to er på lag, og alt foregår i real time. Når man har fire like kort skal man gjøre et hemmelig tegn til medspilleren. Men er medspilleren våken nok til å oppdage tegnet ditt?
Under 10 minutt per omgang
Enkelt spill

Lagt inn av
Skriv utAntall spillere

Games er for enten 4, 6, 8 eller 10 spillere, der to og to er på lag. De som er på lag skal sitte rett ovenfor hverandre rundt bordet.

Antall kort

Dere skal bruke hele kortstokken unntatt jokere.

Velg en person til giver. Giveren skal stokke kortene, og dele ut fire kort til hver spiller. I tillegg legges fire kort med forsida opp midt på bordet.

Samme person er giver resten av omgangen, men dere bytter giver etter hver omgang.

Meningen med spillet

Spillet går ut på å bytte kort for å få fire like (samme tall-verdi). Når man har fått fire like, skal man siganlisere til makkeren sin, og makkeren skal si "games". For å signalisere til makkeren bruker man et hemmelig tegn.

Før man begynner

Hvert lag må avtale et hemmelige tegn. Dette er et tegn man må kunne gjøre mens man sitter ved bordet, så det er vanligvis noe man gjør med overkroppen. F.eks. kan et tegn være å hoste raskt tre ganger etter hverandre, å klø seg på den venstre øyevippen, eller å hvile hodet i høyrehånda. Tegnet bør være diskret nok til at ikke de andre lagene kan skjønne hva det er, men samtidig synlig nok til at lagkammeraten blir oppmerksom på det.

Det er viktig at ingen andre lag får vite tegnet, så det er best om man går til et annet rom for å diskutere. Ofte vil det være nødvendig å bli enige om et nytt hemmelig tegn underveis i spillet, hvis man tror at andre har funnet ut hva det hemmelige tegnet er.


Å klø seg i håret er også et vanlig tegn.Slik spiller man

Når alle kortene er delt ut, og alle er klare til å starte, skal giveren si "grip". Med en gang "grip" er sagt er spillet i gang. Det er ikke lov å begynne før giveren har sagt grip!

Spillet går ut på at man bytter kort man har på hånda med kort som ligger på bordet. Man tar altså inn et kort fra bordet, og legger ut igjen et annet fra hånda. Kort man legger ut kan andre ta inn.

Alle spiller samtidig, og det gjelder å gjøre disse byttene så raskt som mulig. Ofte er det flere som vil ha det samme kortet, men førstemann som tar det får det!

Annonse:
For å unngå at kortene blir ødelagt, bør man spille med regelen om at den som først tar på et bordkort får det. Selv om en annen spiller er sterkere enn deg, har han ikke lov til å dra kortet ut av hånda di.

Akkurat i det en spiller bytter kort kan vedkommende ha fem kort på hånda. Men kortbyttet skal skje raskt, og utgangspunktet er at hver spiller alltid skal ha fire kort.

Når ingen av spillerne lenger vil ta inn noen av de fire kortene som ligger på bordet, blir det pause i spillet. Giveren skal samle dem sammen, og legge dem vekk med forsida ned. Så skal vedkommende trekke fire nye kort fra bunken, og legge dem med forsida opp på bordet. Man begynner å spille igjen så snart giveren har sagt "grip".

Slik får man poeng


Det er tre måter å få poeng på i dette spillet, og de kalles for games, dobbelgames og motgames.

Games

Når en spiller har fått fire like kort, har han fått "games". Han skal da gjøre det hemmelige tegnet, og håpe at makkeren ser det. Hvis makkeren ser tegnet, skal hun si "games" høyt.

Dobbelgames

Dersom begge på laget har games samtidig, kan den ene på laget si "dobbelgames" istedenfor "games". Dette gir ekstra poeng.

Motgames

"Motgames" kan man si dersom man tror at en person på et annet lag har fått games. Man må også si hvem det er man mistenker for å ha fire like. Om vedkommende ikke har games alikevel, må personen bevise dette ved å vise to ulike kort fra hånda si.

Slutt

Omgangen er ferdig når noen har sagt "games", "dobbelgames" eller "motgames", og dette var riktig. Omgangen er ikke ferdig dersom man sier noe av dette uten at det stemte. Det kan også hende at bunken går tom uten at noen får games, og i så fall spilles det en ny omgang.

Dersom noen prøver å si "games", "dobbelgames" eller "motgames" omtrent samtidig, så er det den som sa det først som teller.

Poeng

  • Dersom en person sier games, og det faktisk stemmer at makkeren har games, så får laget ett poeng.
  • Dersom en person sier dobbelgames, og det faktisk stemmer at begge på laget har games, så får laget to poeng.
  • Dersom en person sier motgames mot en person på et annet lag, og det faktisk stemmer at denne personen har games, så får laget til den som sa motgames ett poeng.
Hvis man tar feil, og sier enten "games", "dobbelgames" eller "motgames" uten at det stemmer, så får man et tilsvarende antall minuspoeng som straff.

Tips

Når man spiller Games, er det lett å bli så oppslukt i jobben med å samle fire like, at man glemmer å se på makkeren. Men makkeren kan jo ha fire like allerede! Husk derfor å se på makkeren av og til, for å se om vedkommende gjør tegnet. Få ting er mer frustrerende enn å ha games uten at makkeren din ser det.Et par kjappe spørsmål

Hvor morsomt er dette spillet?

                          
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt

Hvor komplisert er det?

                

Hvor lang tid tar det å spille én omgang?

                     

Hvor godt er reglene forklart?

                

Er spillet basert på flaks eller dyktighet?

                


Skriv kommentar til "Games"

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.


Adrian
22.02.2023
Skriv svar
Dette spillet er rart

Blalablablablablabla
Tromsø
28.12.2022
Skriv svar
Games kalte vi for Kent

I Tromsø gikk dette spillet under navnet Kent.
KENT! Hvert friminutt.
Kames
04.08.2021
Skriv svar
Gøy

Morsomt spill som vi alltid har kalt Cames
Myggel
31.12.2020
Skriv svar
Re: Feil navn

Gir da ingen mening å rope "games!", som i spill?

Kames/Cames er vel basert på ordrt "camo", der du kamuflerer signalene dine til makkern din for å unngå at fienden finner ut at dere har "for mye info"

Nonno
28.12.2015
Skriv svar
Feil navn

Navnet er søren meg games uansett hva dere sier😡😡😡👺👹👿👿👿💩


Vis alle kommentarene

Relaterte forumtråder

EmneStartet avSiste innlegg
Tips Marie
11.08.2004
???????????
27.03.2019
Games Eva
17.09.2004
Christian
17.09.2004

Andre forslag


Gris
3-8 spillere
Den siste som gjør tegnet blir GRIS.
3.8

Pit
3-13 spillere
Real time børshandel med kort.
4.3

Ole Olsens gård
4-24 spillere
Et spill om reaksjon, hukommelse og rare dyr.
4.4

Hei knekt!
2-6 spillere
Den siste som roper "hei knekt!" får straff.
4.2

Canasta
2-6 spillere
Samle på like kort sammen med en makker.
4.6

Secret Hitler
5-10 spillere
Kan du hindre Hitler i å bli valgt som kanseller?
4.5

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".