Spilleregler for Mao - KortRegler.no

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Karakter:
107 stemmer

Mao

I kortspillet Mao får du kjenne på et møte med kinesisk byråkrati: Det er veldig viktig å følge reglene. Reglene er strenge, og hvis du ikke følger dem får du straff. Men den eneste regelen du får vite er denne: Dette er den eneste regelen du får vite.
10-20 minutt per omgang
Vanskelig spill

Lagt inn av
Skriv utAntall spillere: 3-5. Men det går an å ha flere spillere hvis man bruker flere kortstokker.
Antall kort: Hele kortstokken brukes. Gjerne jokere også, men det er ikke nødvendig. Stokk kortene og del ut sju kort til hver spiller. Resten av kortene settes i en bunke på bordet med forsida ned, og det øverste kortet trekkes og legges ved siden av. Dette er begynnelsen på kastehaugen.

Meningen med spillet: Det er om å gjøre å bli kvitt kortene sine først. Men for å klare det må du finne ut av de hemmelige reglene.

Slik spiller man: I utgangspunktet er det samme prinsipp som i Vri åtter og Uno: På sin tur legger man et kort som er enten samme farge eller tall som det øverste kortet i kastehaugen. Dersom man ikke kan spille noe kort, må man trekke det øverste kortet i bunken. Men det er ikke helt sikkert at det er sånn likevel...

Mao er nemlig et kortspill der reglene er skjulte! Den eller de erfarne spillerne i gruppa vet hvordan reglene er, men de har ikke lov å fortelle dem til deg. Som ny spiller må du selv prøve å finne ut av reglene ved å observere hva de andre gjør.

Dersom du bryter en regel, får du straff. En av dem som kan regelen forteller deg hva du gjorde feil, men ikke hvordan regelen egentlig er. Tenk deg f.eks. at det er en regel om at man må gjøre honnør når man spiller en knekt. Du vet ikke om regelen, og gjør derfor ikke honnør. Da kan den som straffer kanskje si: "Straff: du gjorde ikke honnør." Så du får altså vite litt om hva du gjorde feil, men ikke hvorfor du skulle ha gjort honnør. Hver gang du får straff må du trekke et kort fra bunken.

Men obs: Alle reglene kan være endret i dette spillet. Det er ikke sikkert at det du leser her på denne sida egentlig gjelder

Slutt: Omgangen er ferdig når en av spillerne er tom for kort, og vedkommende har oppfylt eventuelle andre krav man trenger for å vinne. Den som vinner får lage en ny regel som gjelder fra og med neste omgang. Men vedkommende skal selvsagt ikke fortelle om regelen til de andre. Det er ikke lov å lage en regel som favoriserer en eller flere enkeltspillere, eller som er altfor komplisert.

Vanlige regler: Dette er noen regler som ofte kan gjelde i Mao. Men om de egentlig gjør det kan du ikke vite.

  • Det er ikke lov å snakke, unntatt når en annen regel sier at du snakke.
  • Man kan si "Point of order" for å pause spillet. Det er lov å snakke om alt i en Point of order, dersom ikke en annen regel sier noe annet.
  • Man kan vri farge med fire like
  • Man må si "ett kort igjen" når man har ett kort igjen
  • Joker kan kun legges på bildekort
  • For å vinne må man si "Mao" når man legger ned det siste kortet
  • Dersom det siste kortet er en knekt, må man istedenfor si "Mao mao"Et par kjappe spørsmål

Hvor morsomt er dette spillet?

                          
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt

Hvor komplisert er det?

                

Hvor lang tid tar det å spille én omgang?

                     

Hvor godt er reglene forklart?

                

Er spillet basert på flaks eller dyktighet?

                


Skriv kommentar til "Mao"

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.


Vebjørn
14.03.2020
Skriv svar
MAO

Dette var et morsomt spill. Det at det hele tiden dukker opp nye regler, gjør det hele herlig kaotisk, spennende og morsomt.
Jeg spiller med mine barn på 9 og 11, og vi liker det alle sammen! Plutselig var det f.eks en regel om at man skal springe på kjøkkenet og forsyne seg med kjeks ????
Christian
19.11.2018
Skriv svar
Re: Grevlingen

Det er nok en regel de har funnet på, men det er jo sånn spillet er. Man lager stadig nye regler, også tar man med seg gamle regler til nye spill. Hvis andre har spilt spillet før, og du plutselig som ny blir med og spille med dem, så har de allerede laga mange nye regler som du ikke vet om.
William
18.11.2018
Skriv svar
Grevlingen

Jeg spilte dette spillet med noen venner. Fikk lyst til å lage min egen kort stokk, og spille det med andre som ikke viste om spillet. Derfor gikk jeg inn på denne siden for å lese om spillet. En regel jeg ikke skjønte var når noen sa "Dette er grevlingen" og la på ett kort. Denne regelen ble brukt før og etter noen ble ferdig og kunne lage regler. Og den ble også brukt i senere spill. Er dette bare en regel de hadde funnet på, eller er det en spill regel?

Andre forslag


Viggo
2-4 spillere
Stikk-spilling med kombinasjoner.
4.1

Uno (Vriompeis)
2-10 spillere
Vri åtter med ekstra spesialkort.
3.4

Rasken
2 spillere
Spill raskt for å legge ut kortene dine i bunkene.
4.4

Juks
3-6 spillere
Alle kort spilles skjult. Er det noen som jukser?
4.2

Sirkelen
2-6 spillere
Bli kvitt kortene dine i en sirkel.
2.3

Lygaren
2-5 spillere
Alle kort spilles skjult. Er det noen som jukser?
3.8

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".