Spilleregler for Hund (Bikkje) - KortRegler.no

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Karakter:
49 stemmer

Hund (Bikkje)

Hund er nesten det samme spillet som Mattis, men første del av spillet er forskjellig. I Mattis spiller man kun kort til sidemannen, mens i Hund spilles stikkene helt rundt bordet.
10-20 minutt per omgang
Greit spill

Lagt inn av
Skriv utAntall spillere: 2-6
Antall kort: Hele kortstokken. Hvis dere bare er to spillere må dere ta bort noen kort. Hver spiller skal ha tre kort. Resten av kortene legges i en bunke midt på bordet.
Kortenes verdi: Ess er høyest og to er lavest
Meningen med spillet: Å bli kvitt sine kort fortest mulig i andre avdeling av spillet.

Slik spiller man: Hund består av to avdelinger. I første avdeling spiller dere om stikk, og prøver å samle på gode kort. I andre avdeling er det om å gjøre å bli kvitt alle håndkortene.

1. avdeling: I første avdeling har farge ingen betydning. Den som starter spiller ut et kort. Deretter spiller de andre spillerne også ut hvert sitt kort. Når alle spillerne har spilt ut et kort, vil den som har spilt ut det høyeste kortet vinne stikket. Kortene i stikket legges ned i en egen bunke foran spilleren. Hvis minst to av spillerne har spilt ut to kort som er like høye, blir det imidlertid "krig". Dette skjer selv om noen har spilt ut et kort som er høyere. Hvis en spiller har spilt en konge, og to stykker har spilt femmere, så skal de som har spilt femmerne krige. Han som spilte kongen kan da ikke få stikket visst det blir krig. Når det blir krig skal de som deltar i krigen spille ut et nytt kort hver. Den som har høyest nå får alle kortene, hvis det da ikke blir krig på nytt igjen. Hvis det er fire eller flere spillere, kan det også skje at det blir mer enn én krig i et stikk. I slike tilfeller er det bare den høyeste krigen som gjelder.

Uansett om det blir krig eller ikke, skal den som vant stikket spille ut neste kort.

Så lenge det er flere kort igjen i bunken, skal dere trekke inn kort sånn at dere hele tiden har tre kort på hånda. Det er også lov til å sjanse: Når det er din tur til å spille ut kan du om du vil trekke et kort fra bunken i stedet for å spille ut et kort fra hånda. Det kortet du trekker, må du spille ut.

Den som tar inn det siste kortet i bunken, skal imidlertid ikke ta det opp på hånda. Ingen må se hvilket kort dette er før alle spillerne er tomme for håndkort, fordi dette kortet avgjør hva som skal være trumf i andre avdeling. Dersom bare en spiller har håndkort igjen, legger han disse kortene ned sammen med alle kortene han har vunnet i stikk. Den som vant trumfen legger også ned trumfen sammen med sine vunnede kort.

2. avdeling: Den som fikk trumfen begynner 2. avdeling, og spiller ut et valgfritt kort. Neste spiller må spille ut et kort i samme farge (eller trumf) som er høyere. Slik fortsetter spillet til alle spillerne har spilt ut kort. Den som spilte ut det høyeste kortet får stikket, og skal spille ut de(t) neste kortet. Det har imidlertid ingen betydning hvem som får stikket, og disse kortene legges derfor vanligvis bare bort i en felles haug. Hvis en spiller ikke kan spille ut noe kort, må han ta inn de(t) første kortene i dette stikket.

Hvis for eksempel spiller en spiller ut kløver 4, spiller to spiller kløver knekt, så må spiller tre ta inn fireren hvis han ikke kan spille ut noe kort. Stikket er ikke avsluttet før det er spilt ut like mange kort som det er antall spillere. I eksemplet ovenfor hvor spiller tre måtte ta inn et kort, blir det etterpå spiller en som må spille ut et kort på nytt igjen.

Etter at han har gjort det, blir det spiller to sin tur. Når også han har spilt ut et nytt kort, er det spilt ut kort tre ganger i dette stikket, og spiller to får stikket (avstikk).

Spillerne kan avtale at det skal være lov til å legge serie. Serie vil si at du i steden for å bare måtte spille ut ett kort, kan spille ut sekvenser av kort. Alle kortene må være i samme farge. Når noen ikke kan spille ut noe kort, og den første i stikket spilte ut en sekvens, må den som ikke kan spille ut noe kort ta inn hele sekvensen.

Slutt: Spillet er ferdig når alle unntatt en spiller er tom for kort.

Obs: Hvis en spiller skulle komme gjennom første avdeling uten å få noen kort, har han ikke vunnet! Første gang det blir hans tur i andre avdeling kan han ikke spille ut noe kort, og han må trekke inn.Annonse:


Et par kjappe spørsmål

Hvor morsomt er dette spillet?

                          
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt

Hvor komplisert er det?

                

Hvor lang tid tar det å spille én omgang?

                     

Hvor godt er reglene forklart?

                

Er spillet basert på flaks eller dyktighet?

                


Skriv kommentar til "Hund (Bikkje)"

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.


Christian
12.07.2019
Skriv svar
Hund (Bikkje)

Da har du vunnet
Susann
12.07.2019
Skriv svar
Bordmattis?

Hvis jeg ikke har fått noen kort i runde 1, men er den som trekker inn siste kort i bunken som er trumf, har man vunnet da? Eller må jeg fortsatt trekke inn laveste kort i første stikkrunde i runde 2?
Håvoll
20.06.2008
Skriv svar
ymse navn

Hei der ute

Dette spelet er det same som "bikkje" - så og seie det samme som "mattis". Det kan vere greit ¨å vite at "kjært barn har mange navn"
christian
24.04.2008
Skriv svar
Undertrekk

Reglene beskriver Hund med regler for såkalt "undertrekk". Det går også an å spille med "overtrekk". Det vil si at hvis du må trekke inn i 2. avdeling, så tar du de(t) siste kortet som ble spilt ut, og ikke det første.

Relaterte forumtråder

EmneStartet avSiste innlegg
hund/mattis kugo
16.11.2007
kugo
16.11.2007
hund bjrnar
31.05.2004
Christian
01.06.2004

Andre forslag


Mattis
2-6 spillere
Bli kvitt kortene dine i andre del av spillet.
4.3

Vri åtter (Olsen)
2-6 spillere
Legg et kort med samme tall eller farge.
3.9

Idiot
2-5 spillere
Legg et høyere kort, eller ta inn bunken.
4.2

Værsågod bli gæren!
2-16 spillere
Spill raskt for å legge kortene dine i bunkene.
3.6

Sjukamp
3-5 spillere
Sju kortspill i ett.
4.8

Jazz
3-5 spillere
Seks kortspill i ett
3.5

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".