Spilleregler for Hockey - KortRegler.no

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Karakter:
28 stemmer

Hockey

I kortspillet Hockey bygger dere en Hockeybane med kort på bordet. Så prøver dere å drible dere gjennom motstanderens kort for å score mål. Den med flest mål etter tre omganger vinner.
Under 10 minutt per omgang
Mest flaks
Enkelt spill

Lagt inn av
Skriv utAntall spillere

2

Antall kort

Dere trenger hele kortstokken unntatt jokere.

Man har ingen håndkort i dette spillet. Istedenfor har man seks kort hver som ligger i pyramideform på bordet foran personen. Helst bør dere sitte rett ovenfor hverandre på bordet, sånn at alle 12 kortene til sammen ligner på en hockeybane. Restene av kortene legges i en bunke med forsida ned.

Sånn skal kortene legges:
  • Først ett kort med forsida ned nærmest personen. Vi kaller dette for "målvakt".
  • Deretter to kort med forsida opp. Disse kortene kaller vi for forsvarsspillere.
  • Og til slutt skal det ligge tre kort med forsida opp lengst vekk fra personen. Dette er midtbanespillerne.


Figur 1. Hver person skal ha seks kort liggende på bordet i pyramideform. Ei målvakt, to forsvarsspillere, og tre midtbanespillereKortenes verdi

Ess er høyest og 2 er lavest

Meningen med spillet

Det er om å gjøre å score flest mål. Det gjør man ved å trenge seg gjennom og fjerne motstanderens kort. I begynnelsen kan du kun fjerne motstanderens midtbanespillere. Men så snart du har tatt ut en midtbanespiller, kan du også fjerne forsvarsspillerne som ligger rett bak. Du kan skyte mot mål dersom en av forsvarsspillerne er borte.

Slik spiller man

Hver gang det er din tur skal du først trekke ett kort fra bunken. Etter at du har sett på kortet, må du bestemme hva du vil gjøre.

Kortet du trekker kan du bruke til å fjerne ett av motstanderens kort. Men du kan bare fjerne kort som er lavere eller like høyt som kortet du trakk. Legg kortet du trakk og kortet du fjernet sammen i en kastehaug etterpå. Dersom du ikke vil eller kan fjerne noen kort, bare legger du kortet i kastehaugen uten at noe skjer.

Annonse:
Husk at først kan du bare fjerne midtbanespillere. Men når en midtbanespiller er slått ut, kan du fjerne forsvarsspillerne som ligger rett bak. Og når en forsvarsspiller er ute, kan du skye mot mål.

Vi tar et eksempel: Tenk deg at du spiller mot spilleren som har kortene i figur 1 over. Du trekker et kort, og det er en åtter. Du kan da ta ut enten 3 eller 8 på første linje. Knekten kan ikke slås ut, fordi den er høyere enn 8. Vi velger å slå ut åtteren.


Figur 2. Her har vi slått ut den ene midtbanespilleren. Neste gang kan vi også angripe forsvarsspillerne.Du kan bare angripe en forsvarsspiller som har et åpent felt foran seg. Det betyr at om vi f.eks. hadde slått ut knekten istedenfor åtteren i eksempelet over, så ville vi bare kunne angripe sekseren på forsvarslinja. For å kunne angripe kongen, måtte vi først ha tatt ut enten treeren eller åtteren.

Å Score mål

Dersom en eller begge forsvarsspillerne er ute, kan du prøve å skyte på mål. Men dette er litt risikabelt, siden du ikke vet hvilket kort som egentlig er målvakt.

Når du vil skyte på mål, skal du først si "skudd", og motspilleren må da snu målvakta si. Dersom kortet du trakk er minst like høyt som målvakta, så har du fått mål! Om det ikke er høyt nok, har du sløst bort sjansen, og må prøve igjen seinere.


Figur 3. Her har vi åpen bane mot mål, og kan prøve oss på et skudd.Etter at du har skutt mot mål - uansett om det ble mål eller ikke - skal motstanderen fylle opp tomme felt med nye kort fra bunken. Personen får også ny målvakt, som skal ligge med forsida ned. Øvrige kort blir liggende.


Figur 4. Etter et skudd fylles det opp med nye kort.Legg merke til at du ikke skyte på mål selv om du har åpen bane. Du kan også velge å ta ut en annen spiller, eller å ikke gjøre noe. Å skyte på mål med bare en toer eller treeer er f.eks. ikke så lurt, for da er det veldig liten sjanse for å score.

Slutt

Omgangen er ferdig når bunken er tom for kort, men den som trakk det siste kortet spiller ferdig sin tur.

Deretter stokkes alle kortene og det spilles en ny omgang. Hele spillet er ferdig etter tre omganger.

Den med flest mål vinner. Om dere har sjetonger, kan dere gjerne bruke dem til å telle antall mål. Evt. skrive opp på et papir.

Warning: Use of undefined constant settInnFBLike - assumed 'settInnFBLike' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brettimu/public_html/common/inc_forum8.php on line 2632
Annonse:


Et par kjappe spørsmål

Hvor morsomt er dette spillet?

                          
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt

Hvor komplisert er det?

                

Hvor lang tid tar det å spille én omgang?

                     

Hvor godt er reglene forklart?

                

Er spillet basert på flaks eller dyktighet?

                


Skriv kommentar til "Hockey"

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.


Fint!
12.04.2023
Skriv svar
Veldig fint spill

Cool!
Fint!
12.04.2023
Skriv svar
Veldig fint spill

Cool!
Fint!
12.04.2023
Skriv svar
Veldig fint spill

Cool!
Fint!
12.04.2023
Skriv svar
Veldig fint spill

Cool!

Andre forslag


Krig
2 spillere
Den som trekker høyest vinner kortene.
3.6

Svelte reven
2 spillere
Den med høyest kort i fargen vinner alle kortene.
2.8

Memory
1-20 spillere
Spillet der du skal lete etter to like kort.
3.2

Snu kløverknekt
2-52 spillere
Den som snur kløver knekt har tapt.
2.1

Hopp i havet
2-5 spillere
Spør motstanderen om hun har kortet du trenger.
3.9

Vri åtter (Olsen)
2-6 spillere
Legg et kort med samme tall eller farge.
3.8

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".