Progress?

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degForum forside - Etterlys kortspill

elio
15.04.2015
Skriv svar
Progress?

Hei!

Jeg prøver å finne navnet på et kortspill jeg spillte for noen år siden og mener tydelig at det ble kalt "progress" men etter mye søking finner jeg ingenting i den gaten.
Spillet spilles i 10 omganger hvor formålet med omgangen varierer for hver gang,- det er en progress i vanskelighetsgra. Man begynner med å samle én serie og et tress osv. Formålet med spillet er å kvitte seg med kortene, og jelst mens motstanderene fortsatt sitter med alle kort på hånd. Man får da -30 poeng mens motstanderene får poeng etter hva slags kort de sitter med. Vinneren har lavest poengscore ved ferdig spill.

Ringer det noen bjelle for noen?

På forhånd tusen takk! 😊
Rebecca
28.08.2015
Skriv svar
Re: Progress?

hei, kanskje du alt har finne ut at det er Rummy du har spilt. Det blir også kalt Hempa noen steder. Det er flere måter å spille på, for det meste er det poeng utregningen som varierer.
hilsen ei som tifelig ramla innom denne siden
Rebecca
29.08.2015
Skriv svar
Re: Progress?

Ja, nå har jeg gjort det. Ser jo nå at det ikke er det samme spillet. skal prøve å forklare så godt jeg kan.

det skal være to kortstokker med fire jokere. det beste er å være 3-5 spillere. er dere flere legges det til en kortstokk.
alle får utdelt 10 kort hver. resten legges skjult på bordet, og et åpent. dette gjøres hver runde. hver tur starter med å trekke et kort fra bunken eller to åpne kort og et straffe kort (det er om å gjøre å ikke sitte igjen med poeng, noe mange kort kan gi). hver tur avsluttes med å legge et kort i den åpne bunken.

runde 1: det skal samles på to tress (6 kort). når du har 2x3 like (eks 9-9-9 og 4-4-4) (eller flere like (9-9-9-9 på den ene aller andre eller begge) osv) og det er din tur kan du legge ned kortene synlig på bordet. de som har har lagt ned kortene på bordet kan legge kort som passer hos andre spillere, men kun når det er ens tur. det er ikke tillat å legge flere tress enn to pr spiller, man skal bygge på de som er der. den som først en tom for kort vinner runden. kortene som de andre har på hånden skal summeres opp. Joker=20p Ess=15p Bildekort=10p verdi 10 eller mindre=5p. poengene noteres

runde 2: det skal samles på en tress og en stight (7 kort). en stight skal inneholde fire kort etter hverandre fra samme serie (eks hjerter 4-5-6-7) alle rundene spilles på samme måte som runde 1.

runde 3: det skal samles på to stright (8 kort). spilles som runde 1

runde 4: det skal samles på tre tress (9 kort) spilles som runde 1.

runde 5: denne runden er litt spesiell. det skal samles på to tress og en stright (10 kort). det er kun en spiller som får lagt ned på bordet. det er fordi det siste kortet som trekkes inn skal passe sammen med de andre kortene, ingen skal legges i bunken midt på bordet. den som får til det er vinneren av runden.

når alle rundene er spilt summeres poengene fra rundene sammen og den med færrest poeng er vinneren.

strategier i spillet er mange. det kan være lurt å ikke være den som legger ned først. spille ut høye kort man ikke har bruk for. samle på nærliggende kort andre trekker inn, for så å kunne legge de på deres, når de og dine kort er på bordet. man kan bytte til seg jokere for å kvitte seg med egne kort. (eks i en stright). husk at det er kun lov til å legge/bytte kort når du selv har lagt ned og har spillet.

håper det ikke er noe jeg har glemt

lykke til.Spillforslag


Stress
2-4 spillere
4


Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".