"Femkamp"

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degForum forside - Etterlys kortspill

Merete
21.06.2004
Skriv svar
"Femkamp"

Er det noen som kan dette kortspillet? Vi pleide å spille det i "gamle dager",tidlig 90-tallet.Hadde vært morsomt å kunne det igjen,har glemt litt av det.Det er 5 "omganger" hvor man tar stikk,ikke skal ha stikk osv.Husker ikke hva hva man gjør i de forskjellige omgangene.På forhånd takk.
Ane
22.06.2004
Skriv svar
Re: "Femkamp"

I femkamp må man være tre spillere eller fler, å det skal deles ut like mange kort til alle. Hvis man da er 3 spillere må man ta ut et kort, er man 5 spillere må man ta ut 2 kort. Som regel er det 2ere som blir tatt ut, å ska det tas ut ett, to eller tre kort, så la kløver 2 være igjen, dette fordi den brukes senere i spillet. Men er man 6 spiller,må man ta ut alle fire toerne. Første runde er det om å gjøre å ikke få stikk. I denne runden er essen minst, så to, tre og oppover! Det spilles etter sort, å har man ikke sortn det spilles i hiver man et annet høyt kort av en annen sort. I andre runde er det om å gjør å ikke få kløver. Hver kløver teller ett poeng. Her spiller man likt som første runde, men spilles det en sort som du ikke har, hiver du en kløver. Spilles det i kløver er det altså den med den høyeste kløvern som får. Tredje runde er "kabal". Her åpner 7erne. Har ikke den spillern som begynner omgangen en 7er, får han et poeng. når det blir lagt på en 7er, kan neste spiller enten bygge opp eller ned på den 7ern eller legge på en ny 7er hvis han har. F. eks, hjerter 7 legges på, neste spiller kan legge på hjerter 6 eller hjerter 8, eller kløver 7. Så bygges det slik hele veien til en spiller er fri for kort. De spillerne som sitter igjen med kort, får disse som poeng. Fjerde runde er det om å gjør og ikke få damer. Hver dame teller 4 poeng. Heer legges det i sort å den høyeste får. Det er bare damene som teller poeng i denne runden. Femte runden er det om å gjøre å ta stikk, som i amerikaner, å disse stikkene får du som minus poeng. Det er bare i den første runden at essene er minst, i de andre 4 rundene er det størst. Den spillern med minst poeng har vunnet.
Det er ikke så lett å forklare dette spillet, så jeg vet ikke om du forstod noe av det. Men hvis du ikke gjore det, skal jeg prøve å forklare det bedre.
Merete
23.06.2004
Skriv svar
Re: "Femkamp"

Tusen takk for hjelpa.Da skal vi spille 5-kamp når vi er på Kreta i august. God sommer
Joddi
05.04.2006
Skriv svar
Re: "Femkamp"

Skal sies at damerunden er runde tre og kabalen er runde fire. Kan også utvide femkampen til sjukamp. Da blir sjette runde en amerikanerrunde med trumf, hvor siste korte i forrige runde blir trumf. Den syvende kan dere finne på sjøl
Odin
06.03.2008
Skriv svar
Re: "Femkamp"

kabal er nr 3, damerunden nr 4.
forøvrig et av de beste kortspill
Bengt
22.04.2008
Skriv svar
Re: "Femkamp"

Skulle akkurat til å etterlyse dette knallspillet!! Takk skal du ha!
Thomas
24.12.2008
Skriv svar
Re: "Femkamp"

Det opprinnelige spillet slik det skal være er følgende:

Runde 1: Ta minst mulig stikk(Ess er høy)
Runde 2: Minst mulig spa.
Runde 3: Minst mulig dronninger (4 poeng pr. dronning)
Runde 4: Kabal(Ruter 7 starter)
Runde 5: Ta mest mulig stikk(Ess er høy)(minuspoeng pr. stikk)

Spillforslag


Femkamp
3-5 spillere
Fem kortspill i ett.
4.3


Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".