Re: "Femkamp"

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degWarning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brettimu/public_html/kortspill/index.php on line 516

Svar på innlegg

(Du er ikke logget inn, men kan allikevel skrive inn innlegg som gjest. Hvis du registrerer deg som bruker av forumet kan du få alle svar på dette innlegget tilsendt på e-post.)

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.

Du svarer på følgende innlegg:

Re: "Femkamp"
I femkamp må man være tre spillere eller fler, å det skal deles ut like mange kort til alle. Hvis man da er 3 spillere må man ta ut et kort, er man 5 spillere må man ta ut 2 kort. Som regel er det 2ere som blir tatt ut, å ska det tas ut ett, to eller tre kort, så la kløver 2 være igjen, dette fordi den brukes senere i spillet. Men er man 6 spiller,må man ta ut alle fire toerne. Første runde er det om å gjøre å ikke få stikk. I denne runden er essen minst, så to, tre og oppover! Det spilles etter sort, å har man ikke sortn det spilles i hiver man et annet høyt kort av en annen sort. I andre runde er det om å gjør å ikke få kløver. Hver kløver teller ett poeng. Her spiller man likt som første runde, men spilles det en sort som du ikke har, hiver du en kløver. Spilles det i kløver er det altså den med den høyeste kløvern som får. Tredje runde er "kabal". Her åpner 7erne. Har ikke den spillern som begynner omgangen en 7er, får han et poeng. når det blir lagt på en 7er, kan neste spiller enten bygge opp eller ned på den 7ern eller legge på en ny 7er hvis han har. F. eks, hjerter 7 legges på, neste spiller kan legge på hjerter 6 eller hjerter 8, eller kløver 7. Så bygges det slik hele veien til en spiller er fri for kort. De spillerne som sitter igjen med kort, får disse som poeng. Fjerde runde er det om å gjør og ikke få damer. Hver dame teller 4 poeng. Heer legges det i sort å den høyeste får. Det er bare damene som teller poeng i denne runden. Femte runden er det om å gjøre å ta stikk, som i amerikaner, å disse stikkene får du som minus poeng. Det er bare i den første runden at essene er minst, i de andre 4 rundene er det størst. Den spillern med minst poeng har vunnet.
Det er ikke så lett å forklare dette spillet, så jeg vet ikke om du forstod noe av det. Men hvis du ikke gjore det, skal jeg prøve å forklare det bedre.


(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".