Slik fungerer satsingsrundene i Poker

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Annonse:


Slik fungerer satsingsrundene i Poker

Skrevet 26.07.2018 av ChristianSkriv kommentar

I en omgang Poker er det gjerne sånn at den som har fått utdelt best kort vinner. Og siden det er tilfeldig hvilke kort man har fått utdelt, er det kanskje nærliggende å tenke at Poker er et spill som kun er basert på flaks. Det er imidlertid ikke tilfelle, og årsaken til det er måten satsingsrunden foregår på.

Satsingsrunden er det som skiller gode Poker-spillere fra dårlige. Målet med satsinga er å sørge for at du vinner mest mulig penger når du har gode kort, og taper minst mulig penger når du har dårlige kort. Det går også an å bløffe, og da kan du til og med vinne potten selv om du har dårlige kort.

Turen i en satsingsrunde går på vanlig måte rundt bordet med klokka, og underveis legger dere innsatser ned på bordet foran dere. Vanligvis bruker man sjetonger, men andre ting kan også brukes. Innsatsene må legges sånn at alle hele tida kan se hvor mye hver spiller har satset.

Valg i satsingsrunden


Hver gang det er din tur i en satsingsrunde, kan du velge å gjøre én av følgende ting:

Du kan kaste deg
Hvis du kaster deg, så betyr det at du tror du ikke kan vinne. Du gir altså opp, og går ut av den gjeldende omgangen. Kortene dine legger du på bordet med forsida ned. Alt du har satset så langt i omgangen er tapt for deg, og går inn i potten. Du kan uansett ikke vinne.

Høyne
Å høyne vil si at du tror du vil vinne, og derfor ønsker du å øke innsatsen din. Poenget er at når du høyner, så må de andre spillerne også høyne for å bli med videre. Det totale størrelsen på potten vil altså øke, og det er gode nyheter for den som har best kort. Når du høyner, øker du din egen innsats så mye at du er den som foreløpig har satset mest.

Annonse:
Syne
Å syne betyr at du øker innsatsen din sånn at du har satset nøyaktig like mye som den forrige spilleren som satset. Satsingsrunden blir ferdig om alle syner.

Check
Check kan kun skje først i satsingsrunden. Det er egentlig det samme som å syne, men du trenger ikke å øke innsatsen din siden ingen har høynet enda.

All in
Å gå "all in" ligner også på å syne, men du har ikke nok sjetonger igjen til å syne på vanlig måte. Istedenfor kan du da velge å satse alt du har igjen. Din innsats, og et like stort beløp fra innsatsen til hver av de andre spillerne som er igjen, legges straks inn i potten midt på bordet. Denne potten kalles heretter for hovedpotten. Du deltar ikke mer i satsingsrunder denne omgangen, men de andre spillerne kan fortsette å satse uten deg. Det de satser fra nå av vil gå inn i en annen pott som kalles for ekstrapotten. Den som gikk all-in vinner hovedpotten (og kun den) hvis vedkommende har best kort ved slutten av omgangen. De andre spillerne kjemper i tillegg om ekstrapotten på vanlig måte.

Slutt

Alle spillerne skal alltid ha sjansen til å gjøre minst én ting i satsingsrunden. Deretter fortsetter man flere ganger rundt bordet, helt til alle spillerne (som ikke har kastet seg) har lagt ned nøyaktig like stor innsats, eller gått all-in. Når satsingsrunden er ferdig, legges alle innsatsene inn i potten midt på bordet.

Bløffing

Å bløffe vil si at du later som du har gode kort, selv om du egentlig har dårlige. Du høyner derfor innsatsen din. Målet er at de andre spillerne skal tro at du har gode kort, og at de derfor skal kaste seg. For hvis alle de andre kaster seg, vil jo du vinne potten uavhengig av hvilke kort du egentlig har.

Motsatt går det også an å late som man har dårlige kort, selv om man egentlig har gode. Dersom man har gode kort, ønsker man gjerne å satse så mye som mulig, for at de andre også skal gjøre det. Men hvis man satser for mye, så skjønner kanskje de andre at man har gode kort, og da kaster de seg istedenfor. Derfor vil man noen ganger satse lite selv om man har gode kort, for å lokke de andre til å bli med videre.

Skriv kommentar


Andre forslag


Idiot
2-5 spillere
Legg et høyere kort, eller ta inn bunken.
4.2

Agurk
3-7 spillere
Den som tar siste stikk taper.
3.7

Secret Hitler
5-10 spillere
Kan du hindre Hitler i å bli valgt som kanseller?
4.5


Andre forumtråder

EmneStartet avSiste innlegg
Poker kabal alfa-bevere
04.02.2004
alfa-bevere
04.02.2004
Poker sos
01.01.2004
christian
01.01.2004
Poker Ingar
05.07.2004
Christian
05.07.2004
MAO hvordan er det? Marie
11.08.2004
Marie
11.08.2004
POKER RCG
16.04.2005
lene
10.05.2005

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".