Rangering av Poker-hender

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Annonse:


Rangering av Poker-hender

Skrevet 30.07.2018 av ChristianSkriv kommentar

I Poker går potten til den som ved slutten av spillet kan vise fram den beste Poker-hånda. Ei Poker-hånd består av fem kort, og verdien avhenger av hvor sannsynlig hånda er: De mest sjeldne hendene er mest verd. I denne artikkelen vil vi forklare de hendene som finnes, og vise hvordan de blir rangert.

Legg først merke til at ei Poker-hånd alltid består av fem kort. Det finnes mange varianter av Poker, og det kan variere hvordan spillerne ender opp med kort. I noen spill får man dem kanskje utdelt, mens i andre spill kan du velge selv blant noen åpne kort på bordet. Men uansett hvordan spillet foregår, vil ei Poker-hånd alltid bestå av nøyaktig fem kort.

Dersom flere personer har Poker-hender med den samme kombinasjonen, er hoveregelen at den med det høyeste kortet vinner. Ess er da høyest, og 2 er lavest. Alle fargene er like mye verd, og brukes ikke til å rangere hender.

Rangeringa av hender er som følger:
  • Fem like (best)
  • Straight flush
  • Fire like
  • Hus
  • Flush
  • Straight
  • Tre like
  • To par
  • Ett par
  • Ingenting (dårligst)

Vi vil forklare hendene nærmere under.

1. Fem like


Fem likeFem like er den absolutt beste hånda man kan ha Poker. Men det er ei litt spesiell hånd, for det er bare mulig å få fem like om man spiller med joker (eller to kortstokker). Det er fullt mulig å bruke joker i Poker, men det gjør rangeringa av hendene litt ulogisk. Etter mi mening er det derfor best å spille uten joker. Fem like kan noen ganger kalles for "poker", f.eks. poker i dame.

Dersom flere spillere har fem like, vinner den som har det høyeste kortet.

2. Straight flush


(Royal) Straight flushStraight flush vil si at alle kortene er både i serie og i samme farge. Dersom man har de fem høyeste kortene i en farge, kalles dette gjerne for royal straight flush, eller bare royal flush. Royal straight flush er den beste kombinasjonen det er mulig å få når man spiller med én kortstokk uten joker.

Annonse:
Om flere har straight flush, vinner den som har det høyeste kortet. Du kan velge å la ess ha verdien 1 (for å bygge straighten A 2 3 4 5), men da teller den kun som 1, og ikke som 14.

3. Fire like


Fire likeNår du har fire like, har du fire kort med den samme verdien, og i tillegg et annet kort med en annen verdi.

Dersom flere har fire like, vinner den som har fire like med høyest verdi. Om flere har fire like med samme verdi (kan være mulig om man spiller med jokere), vinner den der det siste kortet er høyest.

4. Hus


HusEt hus betyr at du har ett sett med tre like, og i tillegg et annet sett med to like.

Dersom flere har hus, vinner den som har det høyeste settet med tre like. Om de har samme sett, vinner den som har det høyeste settet med to like.

5. FlushFlushDu har flush dersom alle fem kortene er i samme farge, men de er ikke i serie. Om flere har flush, vinner den med det høyeste kortet. Om det høyeste kortet er likt, vinner den med det nest høyeste kortet, osv.

6. StraightStraightStraigh betyr at alle kortene er i serie, men de er ikke i samme farge. Om flere har straight, vinner den som har det høyeste kortet.

På samme måte som for straight flush, kan du selv velge om ess skal være lavest eller høyest.

6. Tre like (tress)Tre likeDersom flere har tre like, vinner den som har tre like med høyest verdi. Om flere har i samme verdi, vinner den som har høyest kort blant de to andre kortene. Er det også likt, ser man på nest høyeste kort.

7. To parTo parDersom flere har to par, vinner den som har det høyeste paret. Er de like, vinner den der de andre paret er høyest. Og dersom det skulle skje at to stykker har to helt like par, vinner den der det siste kortet er høyest.

8. Ett parEtt parDersom flere har ett par, vinner den med det høyeste paret. Er de like, vinner den med høyest kort ellers. Er de også like, ser man på nest høyeste kort, osv.

9. IngentingIngenting
Å ikke ha noen kombinasjon i det hele tatt, er naturlig nok den dårligste Poker-hånda man kan ha. Dersom det er flere som ikke har noen kombinasjon, vinner den med høyest kort. Å ha ingenting kalles derfor ofte for "høyt kort". Deretter ser man på det nest høyeste kortet, osv.

Skriv kommentar


Spillforslag


Ran
Hvor lenge tør du å trekke fra bunken?
4


Andre forumtråder

EmneStartet avSiste innlegg
Poker kabal alfa-bevere
04.02.2004
alfa-bevere
04.02.2004
Poker sos
01.01.2004
christian
01.01.2004
Poker Ingar
05.07.2004
Christian
05.07.2004
POKER RCG
16.04.2005
lene
10.05.2005
Regler for No limit (poker) KjellA89
26.06.2005
Christian
27.06.2005

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".