Re: run off nine

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degWarning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brettimu/public_html/kortspill/index.php on line 516

Svar på innlegg

(Du er ikke logget inn, men kan allikevel skrive inn innlegg som gjest. Hvis du registrerer deg som bruker av forumet kan du få alle svar på dette innlegget tilsendt på e-post.)

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.

Du svarer på følgende innlegg:

Re: run off nine
Legger inn spillereglene her:

Run of nine kortspill

Målet med spillet er å få minst mulig poeng. Spillerne skal legge ned 11 ulike kortkombinasjoner og når én av spillerne har fullført alle avsluttes spillet. Den med færrest poeng vinner.

Spillets gang:
Dette spillet spilles med 2 kortstokker. Start med å dele ut 11 eller 12 kort hver. Den som starter trekker et kort fra bunken og bestemmer seg for å kaste det, eller et annet som han/hun har på hånd. Det skal alltid kastes et kort når man avslutter sin tur. Kortene som kastes legges med kortsiden åpen slik at neste spiller kan velge å ta dette kortet eller et kort fra bunken.

Alle spillerne starter med første kombinasjon. I parentes står det hvor mange jokere som man maksimalt kan bruke til å legge ned. Noen bruker 2 og 3 som joker. Man kan også bruke jokerkort og 2-ere. Bør være minimum 8 jokere med i spillet. Noen bruker 12.

Når en spiller legger ned sin kombinasjon er det om å gjøre å kvitte seg med alle kortene før runden avsluttes, og spesielt de med høyest verdi for å få lavest mulig poengsum. Dersom en spiller legger ned kombinasjonen 4,5,6,7 - kan spilleren og de andre bygge på denne både fremme og bak så langt det går (3,4,5,6,7,8,9,10 osv). Spillerne må legge ned sin kombinasjon før de kan bygge på andres. Jokere går an å bygge med. Når én spiller har kvittet seg med alle kortene sine, avsluttes runden og poeng skal telles. Det er kun kortene på hånd som gir poeng.

Kortverdiene er:
3-9: 5p
10-K: 10p
Ess: 15p
Joker: 20p

Dersom noen av spillerne ikke rakk å legge ned sin kombinasjon før runden ble avsluttet, blir de stående på denne kombinasjonen neste runde selv om de andre går videre. Når en runde er avsluttet, samles og stokkes alle kort, og det deles ut 11 eller 12 nye kort igjen til neste runde.

De ulike kombinasjonene:
1. 4 i serie (1 joker)
2. 5 like (2 jokere)
3. 4 i serie + 3 like (2 jokere)
4. 3 like x2 (2 jokere)
5. 5 i serie + 3 like (3 jokere)
6. 3 like x3 (3 jokere)
7. 7 i serie (3 jokere)
8. 4 i serie x2 (2 jokere)
9. 6 i serie + 3 like (3 jokere)
10. 5 like x2 (4 jokere)
11. 9 i serie (4 jokere)(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".