kortspill for 2

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degSvar på innlegg

(Du er ikke logget inn, men kan allikevel skrive inn innlegg som gjest. Hvis du registrerer deg som bruker av forumet kan du få alle svar på dette innlegget tilsendt på e-post.)

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.

Du svarer på følgende innlegg:

kortspill for 2
Hva heter dette kortspillet: 2 kortstokker med jokere. Jeg forstår det slik at deles ut 20 kort til hver, hvor det øverste kortet snus med billedsiden opp. Så legges 4 kort til hver med billedsiden opp. Disse legges på bordet. En skal bygge ess først og så oppover til konge. Når en slik bunke erfull legges den bort og det blir da en ledig plass på bordet, dersom det legger bunker på de 4 andre plassene. De øvrige kortene deles det ut 5 til hver og resten legges på bordet hvor det kan trekkes fra slik at man alltid har 5 kort på hånden. Man får ikke trekke inn kort før det er sin tur.
Jeg husker ikke så veldig mye mer enn at jokerne erstatter hviket som helst kort bortsett fra ess og konge. Det er om å gjøre å bli kvitt kortene i den bunken på 20 kort. I Trøndelag heter det visstnok Åraste. Hva heter det egentlig?


(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".