Sprøyte

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degForum forside - Etterlys kortspill

Marit
25.07.2007
Skriv svar
Sprøyte

Hallo !

Er det nokon som kan spela sprøyte ??

Helsing frå
Marit
lazor
12.12.2007
Skriv svar
Re: Sprøyte

[b]Sprøyte[/b]

Antall spillere: 3
Antall kort: 52

Slik spiller man: Startspilleren skal trekke et kort som velger om det skal spilles pass, grand eller trumf. Trekker han 2-5 blir det pass. 6-10 gir trumf i den fargen som ble trukket, mens knekt, dame konge, Ess gjør at man spiller grand. Pass= ta færrest mulig stikk, grand= ta flest mulig stikk uten trumf, trumf= spiller med en trumfsort. ( , , eller )
Utdelingen av kort går på rundgang. Hver spiller får utdelt 12 kort, de resterende 16 kortene legges i en egen bunke.

Når dette er gjort kan startspilleren velge å bytte opptil 7 av kortene fra hånden, med kort i kortbunken. Kortene som fjernes fra hånden tas ut av spillet i denne runden. Kortene i bunken sendes videre til spiller nr. 2 som nå kan bytte opptil 5 av kortene som er igjen. Tilsvarende for spiller 3 når han mottar kortbunken bytte de kortene som er til overs.
Neste runde byttes dette slik at den som fikk bytte 5 nå får bytte maks 7, den som byttet 4 får bytte maks 5 og den som fikk bytte 7 får bare bytte 4. Visst førstemann ikke bruker retten til å bytte alle sine 7 går bunken videre til nestemann.
[i]Eks. Spiller 1 bytter bare 5 kor av sine 7 mulige, og sender dermed 11 kort videre til spiller 2. Vedkommende velger å bytte sine maks 5 kort, og sender de siste 6 kortene videre til spiller 3. Han kan dermed bytte så mange som 6 kort mot normalt bare 4.[/i]

Spillet starter deretter med den av de tre kategoriene (pass, grand eller trumf) som ble valgt før bytting av kort fant sted. Spillernes målsetning ved trumf og grand er å ta så mange stikk som mulig, mens ved pass skal man ta så få stikk som mulig.

Poeng: Poengfordelingen er visst alle får 4 stikk blir det avgjort og ingen får poeng. Får en spiller 5 stikk mens en annen bare får 3 stikk blir det 2 poeng til den med 5 og -2 til den med 3. Summen med poeng går alltid opp med antall minus poeng de andre spillerne har.

Slutt: Spillet er ferdig når en spiller har vunnet spillet og fått 12 pluss poeng.

Spillforslag


Sprøyte
3 spillere
Enkelt stikkspill med kortbytte først.
3.6

Sprøyt(e)
Enkelt stikkspill med kortbytte først.
4.4


Andre forumtråder

EmneStartet avSiste innlegg
sprøyte??? alf
16.04.2004
lazor
14.01.2010

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".