Re: lyveren- spiller

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degSvar på innlegg

(Du er ikke logget inn, men kan allikevel skrive inn innlegg som gjest. Hvis du registrerer deg som bruker av forumet kan du få alle svar på dette innlegget tilsendt på e-post.)

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.

Du svarer på følgende innlegg:

Re: lyveren- spiller
Jeg har prøvd å skrive ned reglene sånn jeg tror det var at vi spilte det. Men det er ganske lenge siden jeg har spilt Lyveren nå, så kan ikke garantere at det er helt rett. Fint om noen kan si ifra om dere ser noe som er feil.

Antall spillere: 2-4
Antall kort: 52. Hver spiller skal ha ti kort, og resten legges i en bunke.
Kortenes verdi: Ess er høyest og to er lavest.
Meningen med spillet: Ã… bli først kvitt dine kort.

Slik spiller man: Alle som spiller ut kort legger kortene i en felles haug på bordet. Når det er din tur, kan du spille ut ett eller flere kort i serie i samme farge. Kortene må være høyere enn øverste kort i haugen. Hvis du ikke kan spille ut noe, må du ta inn hele haugen. (Neste spiller får da spille ut hva som helst)

Det som er spesielt med Lyveren, er imidlertid at kortene dere spiller ut legger dere med forsida ned. Istedenfor så sier dere muntlig hva slags kort dere spiller ut. Og det er lov å lyve. Hvis andre mistenker at du lyver på ett eller flere av kortene du spilte ut en tur, kan han si ifra, og du må snu de kortene du spilte ut. Hvis det stemte at du løy, må du trekke inn tre kort fra bunken. Om du derimot ikke løy, må den som trodde at du løy trekke inn tre kort. Den av de to som ikke måtte trekke inn kort, får spille ut et valgfritt kort. Dette legges selvsagt også med forsida ned, og det er fortsatt lov til å lyve.

Hvis en spiller legger på alle kortene i en farge fra to til ess på en gang, går alle kortene ut av spillet. Og den som spilte dem får spille et nytt kort.

Slutt: En spiller som er tom for kort har vunnet, og går ut av spillet. De andre fortsetter å spille helt til bare en er igjen.


(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".