spillene: Møkkis og Gubbe

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degSvar på innlegg

(Du er ikke logget inn, men kan allikevel skrive inn innlegg som gjest. Hvis du registrerer deg som bruker av forumet kan du få alle svar på dette innlegget tilsendt på e-post.)

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.

Du svarer på følgende innlegg:

spillene: Møkkis og Gubbe
Hei - Bra tema for webside!
1) Min bestefar (født i 1910-tallet og døde på 90-tallet) lærte meg et kortspill han kalte Gubbe. Senere har jeg lært et som ligner, nemlig Mattis. Noen som vet hva jeg snakker om når jeg sier kortspillet Gubbe?

2) Et eldre søskenbarn av meg lærte meg på 80-tallet kortspillene Idiot, Møkkis og Mattis. Mattis og Idiot har jeg sett beskrevet her, men er det noen som kjenner til Møkkis? (Reglene for Mattis, Idiot og Møkkis var helt forskjellige kortspill, men hadde likheter. Lurer på om noen regler "smittet" litt fra kortspill til kortspill i den tiden).

(PS! De 3 siste bokstavene i det norske alfabetet vises som uforståelige tegn på funksjonen Forhåndsvisning).


(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".