Boms & President

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Karakter:
557 stemmer

Boms & President

10-20 minutt per omgang
Greit spill

Lagt inn av
Skriv utAntall spillere: 3-5
Antall kort: Hele kortstokken. Jokere kan også brukes. Alle kortene skal deles ut, det gjør ikke noe om ikke alle får nøyaktig like mange kort
Kortenes verdi: 3 tir alt, 2 er høyest, ess nest høyest, deretter kommer Konge, Dame, knekt, 10, 9, 8, 7, 5, 4, og 3 en detlaveste. Farge har ingen betydning.
6 og jokere kan erstatte andre kort og om en ligger ut 4 like kort eller det havner 4 like opp på varandre dår stikke ut. (F.eks 4 konger eller 4 femmere, der kon ikke sekserne eller jokerne brukes)

Meningen med spillet: Å bli kvitt kortene først.

Slik spiller man: Første runde starter den som har 3 å spille ut. I neste runde er det den som ligger på sist som begynner

Den som begynner spiller ut ett eller flere like kort. For eksempel to firere. Neste spiller må spille ut like mange kort som den som begynte, men de må være høyere, eller like høye. Han kan for eksempel spille ut to femmere. Slik fortsetter det rundt bordet til alle spillerne har spilt ut kort. Den som spilte ut sist (og dermed spilte ut de høyeste kortene) får stikket, og skal spille ut de(t) neste kortene. Det har imidlertid ingen betydning hvem som får stikket. Det er derfor vanlig at når et stikk er avsluttet, legges alle kortene bort i en felles haug.
Hvis den som vant stikket ikke har flere kort igjen, er det spilleren til venstre for han som skal spille ut de(t) neste kortene.
Hvis man ikke kan (eller vil) spille ut høyere kort enn de forrige spillerne, sier man pass. Den som melder pass får ikke spilt ut noe kort i dette stikket.

Hvis noen for eksempel har spilt fire konger, kan neste spiller spille ut to ess og to seksere. Seksere og jokere kan her erstatte hvilket som helst kort. Også fire seksere kunne dermed vært spilt i dette eksemplet.
Men hvis den som begynner stikket spiller ut bare seksere (eller jokere), har disse verdien seks. Han kan ikke da velge at de for eksempel skal tilsvare toere.

Slutt: Den som først blir kvitt sine kort har vunnet. Nestemann blir nummer 2, osv. Dere må altså fortsette til det bare er én spiller igjen.

Neste runde: Den som vinner får tittelen President. Nummer to blir Visepresident.
Den som taper blir boms, og den nest dårligste blir viseboms. (Hvis det bare er tre spillere, blir ingen visepresident eller viseboms)
Etter at kortene til neste runde er delt ut, skjer følgende før dere begynner å spille:
-Presidenten skal ha de to beste kortene fra bomsen, mens han gir tilbake to valgfrie kort til bomsen. Presidenten kan også spørre etter noen spesielle kort.
-Visepresidenten skal ha det beste kortet fra visebomsen, mens han gir tilbake et valgfritt kort. Visepresidenten kan også spørre etter et spesielt kort


Annonse:


Et par kjappe spørsmål

Hvor morsomt er dette spillet?

                          
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt

Hvor komplisert er det?

                

Hvor lang tid tar det å spille én omgang?

                     

Hvor godt er reglene forklart?

                

Er spillet basert på flaks eller dyktighet?

                


Skriv kommentar til "Boms & President"

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.


Braik
10.05.2024
Skriv svar
Re: Helt feil regler!

Du er amøbe du
Boms
25.07.2023
Skriv svar
Boms

Null taktikk
Hedda
06.07.2023
Skriv svar
Re: Rettskrivning

Du komenterer på rett skriving ,men du skriver pils og «plis» er ikke en gang et ord det er noe folk har sagt får «please» som er engelsk det rette ordet er beklager, du har også brukt det feil
Hedda
06.07.2023
Skriv svar
Re: Helt feil regler!

Det er ikke idiot
Hedda
06.07.2023
Skriv svar
Spørsmål

Hvis en persjon har vunnet og neste persjon sier pass må, skal persjon legge på og så hår bunken ut eller er det da deres tur til og begyne???


Vis alle kommentarene

Relaterte forumtråder

EmneStartet avSiste innlegg
Kortspill på nett Mads
29.05.2004
Tobias
26.08.2011
President Mads
29.05.2004
Kolli
17.11.2010
Boms Linda
01.01.2007
suzi
04.01.2007
President utenfor Norge Aleksander
18.08.2006
runeb
13.11.2006
president Lene
03.03.2005
Christian
03.03.2005

Andre forslag


President og slave
3-5 spillere
Spill godt og rykk opp fra slave til president.
4.3

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".