Raudskjegg

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degForum forside - Etterlys kortspill

birgit
13.03.2005
Skriv svar
Raudskjegg

Er det noen som kan reglene i spillet Raudskjegg?

Birgit.
Herman
13.01.2006
Skriv svar
Re: Raudskjegg

Leter også etter reglene for Rødskjegg som jeg spilte med bestefar. Husker bare at det liknet på femkort, og at man gikk "fem-på" hvis en ikke fikk stikk, tok av stokken +++
huldregubbe
08.04.2006
Skriv svar
Re: Raudskjegg

Hei ja
Rauskjegg er med 6 kort. Det er veldig enkelt spill, man må bare være disiplinert og våken.
Giver deler 6 kort, ingen av spillerne rører kortene før giver har telt kortene,og eventuelt sjekket at antallet er riktig. Han banker da på kortstokken som et tegn til at spillet kan begynne. Er det delt ut feil antall kort, går giver 5 på.Førstehånd (den som fikk tildelt kort nr1, melder først, så andre, tredje osv. Den som melder mest får utspillet,og beholder utspillet gjennom hele runden, uansett om man får stikk eller ikke. Man legger ned kortet på bordet foran seg, og dette snues hvis man får stikk. Etter 2 runder (før det 3dje kortet berører bordet)skal den som fører spillet spørre de andre om de skal være med, eller de kan kaste seg. Dette går etter tur, den første skal si om en skal være med,eller kaste seg, så nr 2, så nr 3. Dette er en del av spillet (disiplin)Viktig at det går i riktig rekkefølge. Hvis den som fører spillet glemmer å spørre, går denne spiller 5 på, og de andre er med gratis. Hvis de som blir med videre ikke får stikk, går de 5 på.Man må ha 1 stikk for å ikke gå 5 på.Hvis den som melder, feks 3, kun får 2 stikk, går han 5 på, eller det vil si han får trekt ifra de stikkene han får. Tilslutt må man melde seg ut når man får det siste stikket, når man når 0. Si høyt og tydelig "jeg melder meg ut". Vi pleier å begynne på 12 og gå ned til 0, men man kan selvsagt begynne høyere, eller lavere. 1 stikk er 1 poeng.
Ja, og man går 5 på hvis man tar av stokken...

Håper dette var greit beskrevet. Prøv noen runder, og vær disiplinerte, så går det bra. Lykke til...
esten
22.07.2010
Skriv svar
Re: Raudskjegg

Jeg har skrevet en litt mer detajert beskrivelse av reglene i Roedskjegg, som er nesten lik denne. Det er mange detaljer i spiller, og selv om det er relativt enkelt, er det nyanser i det, som gjoer at man kan bli usikker paa reglene.

Gi meg gjerne tilbakemelding. Jeg legger det til under nye spill naar beskrivelsen er testet av noen andre, og funnet forstaaelig.


http://www.erlien.no/rodskjegg/rodskjegg.doc

Spillforslag


Raudskjegg
4-6 spillere
Stikkspill der du må unngå tabber.
4


Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".