500

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degForum forside - Spørsmål om regler

jannespe
13.05.2005
Skriv svar
500

Hei.
Først og fremst vil jeg si at dette var en glimrende side. Jeg elsker å spille kort og regner med at det vil bli mye spilling nå fremover ettersom vi nettopp har startet med campingliv

Samboeren min og jeg skulle spille 500 og vi hadde ganske ulike regler. Var inne og skumleste reglene for 500 her inne, men tror ikke det var det samme kortspillet som vi mener med 500. Det er fra 2 spillere. 7 kort til hver og ett kort åpent i bordet. Spillerne skal enten trekke inn ett kort fra bunken, og kaste ett kort ut igjen. Eller trekke inn bunken med utkastede kort. Om man velger å trekke inn bunken med utkastede kort, må man ha "åpning" dvs minimum tre kort som skal legges ned i bordet. Enten tre like eller tre påfølgende kort i samme farge. Jeg har spilt med at åpningen må bestå av tre billedkort (fra 10 og opp). Dersom spilleren trakk inn bunken, men ikke kunne legge ned tre kort får han minus 50 poeng. Spilleren må alltid kunne legge ned tre kort om han trekker inn bunken, men det er bare første gangen han trenger åpning. Vi hadde en del små diskusjoner ettersom vi ikke hadde like regler, kan noen hjelpe oss?
stein-ove
15.05.2005
Skriv svar
Re: 500

Hei. spillet heter "Først til 500" Det går ut på å oppnå en totalsum på 500 (trenger ikke vær eksakt sum men akkurat eller over).

Rundestart
­--
Det deles 7 kort til hver av spilleren, og bunken med resten av kortene ligger med baksiden opp.
Spilleren for venstre for den som delte ut begynner først.
spilleren trekker da et kort fra bunken, legger ned stikk hos seg selv, og avslutter turen med å legge ut et kort ved siden av bunken, med forsiden opp.
Stikk kan vær 1 1 1 (minimum 3 like)
stikk kan også vær 1 2 3 (minimum 3 i serie)
nå er det neste spillers tur. spilleren kan velge å trekke fra toppen fra en av bunkene. legge ned stikk hos seg selv. og avslutte turen med å legge ut et kort i bunken med oppsiden opp.
Det er en fordel å prøve å huske hva som er i tur-bunken, man kan nemlig ta hele bunken, men bare hvis du har en åpning, dvs stikk fra før. Man må også kunne skape stikk med bunken man tok inn, ellers er det -50 straffpoeng.
når en spiller avslutter turen sin, og er tom for kort på hånden, er runden ferdig, og poeng telles opp.
kortverdi fra 9 til 2 teller 5 poeng pr kort.
kortverdi 10 ,J ,Q ,K teller 10 poeng pr kort.
Brukes A som 1 teller den som 5 poeng pr kort.
Brukes A som 15 eller i stikk på 3 eller 4 teller A som 15
på hånd telles kort i samme verdi,men i minus.
poengene skrives ned, og neste spiller deler ut. start fra Rundestart.
subaru
04.03.2015
Skriv svar
Re: 500

Hei
jeg er vant til en tilleggsvariant til det du nevner, å det er at etter du har lagt ned dine tre første kort, så kan du legge ned på deg sjøl kort som fortsetter eller fyller ut på det som de andre har lagt ned
Øyvind
23.12.2015
Skriv svar
Re: 500

Hei, dette er det spillet vi også kalte for 500, med nevnte tilleggsvariant. Jeg husket ikke spillet og reglene helt så tusen takk for at dere har lagt ut på forumet! Tenkte jeg skulle lære ungene dette nå i juleferien
Øyvind
23.12.2015
Skriv svar
Re: 500

Hei, dette er det spillet vi også kalte for 500, med nevnte tilleggsvariant. Jeg husket ikke spillet og reglene helt så tusen takk for at dere har lagt ut på forumet! Tenkte jeg skulle lære ungene dette nå i juleferien

Andre forslag


Stress
2-4 spillere
4

Bridge
4 spillere
Kommunikasjon med et avansert meldingssystem.
4.5

29
3-8 spillere
Den som bringer summen til 29 vinner stikket.
4.5

Memory
1-20 spillere
Spillet der du skal lete etter to like kort.
3.2

Svelte reven
2 spillere
Den med høyest kort i fargen vinner alle kortene.
2.8


Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".