5 kamp

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degWarning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brettimu/public_html/kortspill/index.php on line 516

Forum forside - Etterlys kortspill

per
16.03.2006
Skriv svar
5 kamp

Hei brukere av forumet!

Jeg husker for ca. 10 aar siden spilte vi et spill paa videregaaende skole som jeg mener het 5-kamp.

Det jeg husker av spillets gang:

* 5 omganger (1 omgang ta mest stikk, 1 omgang ta minst stikk, 1 omgang ta minst klover, 1 omgang noe lignende amerikaner og en omgang med en slags type kabal) mener aa huske at det var noe i den duren ihvertfall.

* Bruk av hele kortstokken, uten joker

* Ideelt med 4 spillere - alle mot alle.

* Den som hadde mest/minst poeng etter alle 5 rundene vant.

Noen som kjenner til dette kortspillet og har reglene for dette?

Paa forhaand takk
maja
01.07.2009
Skriv svar
Re: 5 kamp

Alle kort blir fordelt på spillerne. Jeg anbefaler max fire spillere. Er man evnt. tre stk som spiller er det hjerter 2 som ikke skal være med i spillet.
Spillet består av fem runder, hvor poeng blir telt for hver runde. Den som har minst poeng etter spilt siste runde er vinneren.

Den som sitter til venstre for den som stokker starter første runden.
Man starter med å spille ut et kort, og alle andre må legge kort i samme sort. Har man ikke sorten som blir spilt ut kan man så klart spille en annen sort. Den som får stikket spiller ut første kort til neste stikk.
Her er det om å gjøre å ikke få noen stikk i det hele tatt. Ess er det minste kortet og konge det høyeste denne runden. Hvert stikk telles ett poeng.

Andre runde foregår som første, men nå er Ess det høysete kortet, og to er det minste. Nå går det ut på å ikke få kløver. Man kan få så mange stikk man vil, så lenge det ikke er noen kløvere i stikket. Hver kløver telles ett poeng.

Tredje runde spilles som runde nummer to, med Ess som høyeste kort, men nå er det om å gjøre å ikke få damer. Hver dame teller fire poeng.

Fjerde runde er den som kalles kabal. Her starter som vanlig den som sitter til venstre for den som stokket, men spilleren MÃ… legge ut en sju'er. Kan han ikke må han si pass. Hvert pass gir ett poeng. Neste mann kan også legge ut en sjuer. Men hvis forrige spiller har lagt ut en hjertersju, kan nestemann bygge på denne ved å enten legge hjerter seks under eller hjerter åtte over. På denne måten fortsetter det. Alle spiller ut et kort hver og må bygge på bunkene som er lagt. Når første mann har blitt kvitt alle kortene på hånden er runden over. Spillerne må da telle kortene de sitter igjen med på hånden, og legge disse til passpoengene sine.

I siste runde er det om å gjøre å få mest stikk. Ess er det høyeste kortet, mens to er det minste. Spillerne kan trekke fra antall stikk de har fått denne runden fra totalsummen av de fire første rundene.

Som sagt, spilleren med lavest poengsum er vinneren av 5 kamp.

Spillforslag


Femkamp
3-5 spillere
Fem kortspill i ett.
4.3

Sjukamp
3-5 spillere
Sju kortspill i ett.
4.6


Andre forumtråder

EmneStartet avSiste innlegg
10-kamp rudi
20.12.2004
rudi
20.12.2004
femkam Guro
02.01.2006
Ola
20.01.2006
7kamp Odd
10.10.2006
Odd
10.10.2006
Forandring fryder Katinka
17.07.2011
Katinka
17.07.2011

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".