Spilleregler for Kongens gull - KortRegler.no

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Karakter:
4 stemmer

Kongens gull

Kongen har masse gull i slottet sitt, og i dette spillet er dere tyver på jakt etter det. Men hvor langt inn i slottet tør du å gå? I slottet er det mange vakter, og hvis du blir tatt av ei vakt, så mister du alt gullet du har tatt allerede. Skal du rømme eller fortsette?
10-20 minutt per omgang
Greit spill

Lagt inn av
Skriv utKongens gull er basert på et spill som heter enten Diamant eller Incan Gold. Det er best med spesialkortene som er lagd for spillet, men det kan også spilles med en vanlig kortstokk.

Antall spillere

3-8

Antall kort

Alle kortene. Jokere kan også brukes om ønskelig, men er ikke nødvendig. I tillegg til kort trenger dere noe som kan symbolisere gull. F.eks. knapper, sjetonger eller fyrstikker. Vi vil kalle dem for "gullbrikker" i reglene nedenfor, men det kan altså være hva som helst.

Kortenes verdi

Ess er 1, bildekort er vakter, og jokere er skatter.

Meningen med spillet

Det dreier seg om å gå inn i kongens slott for å stjele gull, og vinneren er den som samler flest gullbrikker. Hvor mye gull tar du sjansen på å stjele, før du blir oppdaget av vaktene?

Slik spiller man

Spillet er delt inn i fire omganger, dvs. at man skal inn i slottet fire ganger. Ved begynnelsen av hver omgang stokkes alle kortene, og holdes i en bunke. Jokere brukes ikke i første omgang.

Trekk det øverste kortet fra bunken, og legg det ut på bordet. Dette kortet viser hva som befinner seg i det første rommet i slottet. Om kortet er A til 10 betyr det at det befinner seg like mye gull i rommet som tallet på kortet. Ess er altså 1. Ta like mange gullbrikker som tallet viser, og del dem likt mellom spillerne. En eventuell rest legges på kortet.

Hvis kortet er et bildekort betyr det at det er ei vakt i rommet. Det har ingen betydning ennå, men øker risikoen for å bli tatt. Vi vil forklare vaktene mer litt seinere.

Alle spillerne må nå bestemme seg for om de vil fortsette inn i slottet på jakt etter mer gull, eller trekke seg ut. Dere teller til 3, og på 3 må alle samtidig vise enten en tommel opp eller en tommel ned. De som viser tommel ned går ut av slottet. De får ta alt gull de har samlet med seg, og legge det på et trygt sted. Dette gullet er nå sikkert, og kan ikke mistes. De som går ut får også dele en eventuell rest som ble liggende igjen på kortet, hvis mulig.

Annonse:
Hvis det fortsatt er noen igjen som ikke har gått ut, så trekkes det et nytt kort og legges ned på bordet. Dette er neste rom, og man gjør det samme om igjen. Hvis det er gull her, så deles det likt mellom de spillerne som ikke har gått ut. En eventuell rest fra tidligere tas også med i utdelinga. Når du går ut, så sikrer du altså det gullet du har fått så langt, men du kan ikke få noe mer gull denne omgangen.

Det fortsetter sånn med at man trekker stadig nye kort, og etter at hvert kort er trukket, må de som er igjen velge om de vil fortsette eller ikke.

Faren ved å forsette er at man kan bli tatt, og hvis det skjer, mister man alt gullet man har fått så langt denne omgangen. Man blir tatt dersom det trekkes to like bildekort. Hvis det altså kommer to knekter, to damer eller to konger på bordet, blir man tatt.


Her er det allerede trekt både en knekt og ei dame, så risikoen ved å fortsette er veldig stor. Tar du sjansen?Slutt

Omgangen fortsetter helt til alle har gått ut, eller to like bildekort er trukket. Bare de som har gått ut får beholde gullet de fikk denne omgangen, men gull fra tidligere omganger er alltid trygt. Dersom to like bildekort ble trukket, så fjernes det siste av kortene fra spillet. Alle gjernværende kort stokkes så, og man spiller en ny omgang. Spillet er over etter fire omganger.

Jokere

Jokere kan brukes, men dere må ikke. Dersom dere bruker joker, så stokker dere én joker inn i bunken før omgang 2, og en til før runde 3. Jokere er skatter, og fungere sånn at dersom det ligger en joker på bordet, og kun én person velger å gå ut samtidig, så får den personen ta med seg jokeren. Jokeren er verd 5 gullbrikker i runde 2, 10 gullbrikker i runde 3, og 15 gullbrikker hvis du får den i runde 4. Ta jokeren ut av stokken dersom noen klarer å få tak i den. Ellers blir den liggende i stokken, og kan dukke opp igjen i omgangen etter.Et par kjappe spørsmål

Hvor morsomt er dette spillet?

                          
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt

Hvor komplisert er det?

                

Hvor lang tid tar det å spille én omgang?

                     

Hvor godt er reglene forklart?

                

Er spillet basert på flaks eller dyktighet?

                


Skriv kommentar til "Kongens gull"

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.Relaterte forumtråder

EmneStartet avSiste innlegg
Kongens hjørne Margaret
12.03.2010
Margaret
12.03.2010

Andre forslag


Nei, takk!
3-8 spillere
Trekk inn et negativt kort, eller betal en mynt.
4.8

Dobbelsjanse
3-6 spillere
Tar du sjansen på å trekke enda et kort?
3.3

Tjueett
2-10 spillere
Få kortsummen så nær som mulig 21, men ikke over.
3.6

Dynamitten sprenger
2-9 spillere
Den som trekker et dynamittkort har tapt.
3.5

Brev til kongen
2-4 spillere
Intrigespill om å levere brev til kongen først.
3.4

Isflak
2-6 spillere
Bli med pingviner på fiskejakt.
4

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".