Spilleregler for Null - KortRegler.no

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Karakter:
7 stemmer

Null

10-20 minutt per omgang
Mest flaks
Greit spill

Lagt inn av
Skriv ut


Annonse:


Spillere: 3-6
Hele kortstokken brukes.
Antall kort: 5 + ett hemmlig kort man ikke skal se på.

Det blir valgt ut et "null" før man deler ut. Det kan være 7 til Konge. Dette kortet er det beste kortet man kan ha. Det er om å gjøre å få minst poeng, der ess er én også videre.

Etter man har delt ut fem kort til hver + et hemmelig kort man ikke skal se på (legg det med forsida ned foran spilleren), kan en begynne å trekke ett kort fra bunken. Hvis det kortet er lavt (feks ess eller 2 eller et kort med lavere poeng enn det man har på hånden), kan man bytte det med et av kortene man har på hånden, og legge håndkortet ut på bordet. Hvis du ikke vil ha det (fordi det feks er konge), kan du legge det rett ned slik at alle ser det ved siden av bunken. Neste spiller trekker ett kort, og ser på om hun/han vil ha det og evt bytte. Hvis en person legger ut et lavt kort, eller et null ved en feiltakelse, kan den som er nesteman trekke inn dette kortet fra bunken og
bytte det med et av kortene som den personen har på hånden. Slik går det helt til kortstokken er tom. Så viser alle kortene sine og hemmelig-kortet sitt også. Så må man regne sammen de poengene man har på hånden pluss hemmelig-kortet.

Så selv om du har bra kort på hånden, kan man fortsatt tape hvis du har et
dårlig hemmelig-kort. Den som har lavest poengsum etter en omgang, begynner med et kort mindre neste runde. Vinneren etter første omgang begynner f.eks. med 4 kort i andre omgang, mens de andre fortsetter med 5. Det som er meningen er å velge et nytt null hver omgang, slik at man blir forvirret og må alltid tenke på hva var det som var null igjen (et tall mellom 7-konge). Slik fortsetter man da helt til en av deltakerene har kommet til null kort og vunnet.

Nullet som man velger ut først er altså null poeng. Når kortstokken er brukt opp skal alle se på hemmlig kortet sitt og regne sammen poengene. Den som har lavest poengsum vinner og skal begynne neste runde med 4 kort. Slik fortsetter det helt til den første som har null kort igjen vinner.Et par kjappe spørsmål

Hvor morsomt er dette spillet?

                          
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt

Hvor komplisert er det?

                

Hvor lang tid tar det å spille én omgang?

                     

Hvor godt er reglene forklart?

                

Er spillet basert på flaks eller dyktighet?

                


Skriv kommentar til "Null"

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.Relaterte forumtråder

EmneStartet avSiste innlegg
Kortspillet "klunsj"? Hanne
21.03.2007
Runar
01.05.2015
kortspill janina
29.06.2007
janina
29.06.2007
null null
16.03.2007
null
16.03.2007
Heis Sebba
01.07.2006
Sebba
01.07.2006

Andre forslag


Uno (Vriompeis)
2-10 spillere
Vri åtter med ekstra spesialkort.
3.4

Mattis
2-6 spillere
Bli kvitt kortene dine i andre del av spillet.
4.3

Gris
3-8 spillere
Den siste som gjør tegnet blir GRIS.
3.8

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".