Spilleregler for Ligretto - KortRegler.no

Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Karakter:
76 stemmer

Ligretto

Hvis du har tenkt å spille Ligretto, må du gjøre deg klar for et super-raskt spill. I dette kabal-lignende spillet må man nemlig spille så fort at man ser stjerner.
Under 10 minutt per omgang
Greit spill

Lagt inn av
Skriv utLigretto spilles vanligvis med spesielle Ligretto-kortstokker, men det går også an å bruke vanlige kortstokker.

Antall spillere

2-16.

Antall kort

Hver spiller trenger en egen kortstokk, og alle kortstokkene som blir brukt må ha ulik bakside. Ta vekk alle bildekort (J, Q og K) og jokere.

1. Hver spiller stokker sin egen kortstokk (selvsagt uten å se på kortene).

2. Alle trekker de ti øverste kortene i sin stokk. Disse ti kortene legges i en bunke på bordet foran deg, med forsida opp. Denne bunken kalles for din Ligretto-bunke.

3. Hvis dere er to spillere, trekker hver spiller nå fem kort til fra stokken sin. Om dere er tre spillere trekker dere istedenfor fire kort, og om dere er fire eller flere trekker dere tre kort. Disse kortene kalles for rad-kort, og legges ved siden av hverandre med forsida opp til høyre for Ligretto-bunken, sånn at du kan se alle kortene.

4. De kortene som er igjen i stokken din, holder du i en bunke i hånda med forsida ned.

Kortenes verdi

Ess er 1. De andre kortene har den verdien det står på dem.

Meningen med spillet

Meningen er å bli kvitt alle kortene i din egen Ligretto-bunke. Det som er spesielt med Ligretto, er imidlertid at alle spillerne spiller samtidig! Så det gjelder å være så rask som mulig.

Slik spiller man

En av spillerne sier "Ligretto!" for å starte spillet. For å bli kvitt kort må du plassere dem i byggebunker midt på bordet. Alle ess kan legges inn midt på bordet med en gang, og andre kort må bygges videre oppå essene. Men man må følge farge. På ess kan man f.eks. bare legge 2, og på 2 kan man bare legge 3 osv.

Annonse:Rad-kortene og det øverste kortet i Ligretto-bunken kan alltid legges inn i byggebunkene på midten av bordet på denne måten. Om du bruker et av rad-kortene, så trekker du et nytt kort fra Ligretto-bunken for å erstatte det.

Hvis du ikke kan (eller vil) bruke noen av de åpne kortene dine på bordet, så må du trekke fra håndbunken din istedenfor. Men du må alltid trekke tre kort av gangen! (eller så mange du har igjen) Legg disse tre kortene i en egen kastebunke foran deg med forsida opp, sånn at du bare ser det øverste kortet. Dette øverste kortet i kastebunken kan også legges inn i byggebunkene i midten. Om du bruker dette kortet, så kan du bruke det kortet som lå under etterpå osv. På denne måten kan du bla gjennom håndbunken din med tre og tre kort om gangen. Når håndbunken er tom, så tar du det som er igjen av kastebunken opp på hånda igjen (ikke stokk den).

Byggebunkene i midten er felles for alle spillerne. Så du kan godt bygge videre på kort andre har lagt der, og motsatt. Hvis flere vil legge et kort i samme byggebunke, så er det den som er raskest som får legge kortet der! Om det f.eks. ligger 7 øverst i en av byggebunkene, og to spillere har en 8 som de vil legge der, så får kun en av dem gjøre det. Den andre spilleren må vente til det dukker opp en ny 7.

De andre bordkortene er privat for hver spiller, og kan ikke brukes av andre.

Slutt

Spillet slutter når en av spillerne er tom for kort i Ligretto-bunken sin. Vedkommende roper da "Ligretto stopp!", og da får ingen av spillerne lov til å gjøre noe mer.

Poeng

Sorter alle kortene fra byggebunkene i midten etter bakside. Hver spiller får ett poeng for hvert kort vedkommende har lagt her. I tillegg får man minus to poeng for hvert kort man har igjen i Ligretto-bunken. Det spilles deretter en runde til, og den første til 99 poeng vinner.

Warning: Use of undefined constant settInnFBLike - assumed 'settInnFBLike' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brettimu/public_html/common/inc_forum8.php on line 2632

Et par kjappe spørsmål

Hvor morsomt er dette spillet?

                          
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt

Hvor komplisert er det?

                

Hvor lang tid tar det å spille én omgang?

                     

Hvor godt er reglene forklart?

                

Er spillet basert på flaks eller dyktighet?

                


Skriv kommentar til "Ligretto"

Navn:
Emne:

Melding:   


Vennligst skriv inn de tre første bokstavene i alafabetet i boksen under. (Nødvendig for å stoppe spam. Hvis du logger inn trenger du ikke å gjøre dette for å skrive innlegg.)


  Trykk på send-knappen for å legge til denne meldinga i diskusjonsforumet.


Ninja
25.06.2022
Skriv svar
Klar ferdig gå

Skal man si klar ferdig gå hver gang før man legger på kort fra stokken??
Oda
22.02.2022
Skriv svar
Tierbunke

Får man ekstra poeng dersom man legger det siste kortet, altså 10 under opptelling på slutten?
Ligretto❤️
09.05.2021
Skriv svar
Kjempegøy

Ligretto er kjempegøy og det er gøy at man har så dårlig tid. Alle i familien får opp konkurranseinnstinktet når vi spiller det????
Lars
22.06.2019
Skriv svar
Ligretto

Herlig stress-spill som er sterkt vanedannende

Andre forslag


Værsågod bli gæren!
2-16 spillere
Spill raskt for å legge kortene dine i bunkene.
3.5

Isflak
2-6 spillere
Bli med pingviner på fiskejakt.
3.9

Dynamitten sprenger
2-9 spillere
Den som trekker et dynamittkort har tapt.
3.5

Skatten på Sjørøverøya
2-4 spillere
Hvem kommer til skatten først?
4

Brev til kongen
2-4 spillere
Intrigespill om å levere brev til kongen først.
3.4

Memory
1-20 spillere
Spillet der du skal lete etter to like kort.
3

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook App for Android
KortRegler.no er en del av Spillby.com
KortRegler.no   KortRegler.no
Takk for at du svarer i våre avstemminger. Svaret ditt vil lagres, og kan bli brukt i diverse statistikk og analyser. Legg merke til at dersom du ikke er logget inn, kan andre som bruker samme datamaskin se hva du har svart. Du kan slette svaret ditt ved å trykke "Vet ikke".